\

 

 

 

Sales Manager
Development & Engineering

  Fulltime      Bachelor/Master     Eindhoven

Wil jij samen het onmogelijke mogelijk maken? Combineer je strategisch inzicht met een resultaatgerichte aanpak en weet je de deal te sluiten? En gaat je hart sneller kloppen van hightech productontwikkeling? Kies dan voor een baan als Sales Manager Development & Engineering bij NTS in Eindhoven! 

 

Jij maakt het onmogelijke mogelijk 

Als Sales Manager Development & Engineering ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de commerciële strategie, in afstemming met de strategie van NTS. Je vertaalt deze naar een bedrijfsontwikkelingsplan en jaarlijkse verkoopplannen om de omzet- en margedoelstellingen en het beoogde marktaandeel te behalen. Verdere professionalisering en management van de verkooporganisatie binnen Development & Engineering is ook deel van je takenpakket. Je stelt commerciële doelen in overleg met het management, je ontwikkelt en implementeert de commerciële strategie en ontwikkelt een strategie voor de inzet van de beschikbare technische competenties in de markt met het oog op marktkansen. Je haalt opdrachten en orders binnen en doet aan acquisitie en relatiebeheer. Bovendien ben je als (key) account manager het aanspreekpunt voor bepaalde klanten. Je stuurt de (D&E) account managers aan om verkoopresultaten te realiseren en inventariseert en bewaakt de personeels- en trainingsbehoefte binnen de afdeling. Je beoordeelt lopende projecten op regelmatige basis met de Managing Director en Portfolio Manager en bent verantwoordelijk voor het bespreken en opvolgen van projecten met de account managers in kwestie. Je bent gedreven om steeds beter te worden en samen het onmogelijke mogelijk te maken. 

 

Wat neem je mee

  • Je hebt een bachelor of master in technische richting (mechatronica, mechanical engineering of natuurkunde) 
  • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring, met ten minste 5 jaar ervaring in senior account management in de hightech industrie, binnen een succesvol bedrijf, op het gebied van productmanagement of bij een OEM of leverancier van mechatronica 
  • Je hebt commerciële ervaring met ontwikkelingsprojecten voor een breed scala aan klanten, variërend van start-ups tot corporate organisaties 
  • Je begrijpt de interne dynamiek, budgetterings- en besluitvormingsprocessen binnen deze bedrijven      
  • Je hebt een achtergrond in technologie/mechatronica/software (een commerciële achtergrond is een pluspunt) 
  • Je bent bereid om naar het buitenland te reizen (25% Europa, 5% VS en Azië) 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekt Engels op professioneel niveau (enige kennis van het Duits en/of Frans is een pre) 

 

 Je bent een resultaatgerichte leider 

Je beschikt over uitstekende beïnvloedings- en commerciële vaardigheden. Je luistert, overtuigt, onderhandelt en sluit de deal. Je bent een leider met persoonlijke effectiviteit die complexe situaties het hoofd weet te bieden. Je combineert strategisch inzicht met een resultaatgerichte aanpak. Je kunt teamleden motiveren en helpen om zich te ontwikkelen, en communiceren met system architects en system lead engineers om bruggen te slaan tussen technische en commerciële werelden.  Je wilt jezelf uitdagen en steeds beter worden. 

 

Bij NTS werken we samen 

Je krijgt de mogelijkheid om te werken binnen een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidinggevende positie in de markt. Daarbij werk je in een prettige omgeving samen met competente en enthousiaste collega's voor ambitieuze hightech klanten. Bij NTS draait alles om samenwerken. We hebben elkaar nodig om steeds beter te worden. Onze organisatie kenmerkt zich door een informele en vriendelijke sfeer, waarbinnen oor en oog is voor elk individu. Bij NTS hechten we veel waarde aan onze medewerkers: we investeren actief in je technische en persoonlijke ontwikkeling, terwijl je expertise, inzet en betrokkenheid worden gewaardeerd met een competitief totaalpakket. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en de beste willen zijn: dat dragen we uit in alles wat we bedenken en doen. En dat zoeken we uiteraard ook in jou! 

 

Versnel jij met ons mee? 

Wil jij samen het onmogelijke mogelijk maken? Solliciteer door via de onderstaande knop je motivatiebrief en cv in te sturen! Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze recruiter Sabine van Rooij, E-mail: sabine.van.rooij@nts-group.nl    

Solliciteer direct

 

Bij NTS draait alles om samenwerken 

Development & Engineering is onderdeel van NTS. Bij NTS ontwikkelen, produceren, assembleren en testen we complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote, hightech machinefabrikanten (OEM's). Als eerstelijns contractfabrikant richten we ons op bedrijven in markten met een hoge productvariëteit, lage volumes en hoge complexiteit. Voorbeelden hiervan zijn de semiconductor-, analytische en medische markt, waar precisie en wendbaarheid van het allergrootste belang zijn. NTS blinkt daarin uit en ondersteunt de klant met raad en daad in het realiseren van de doelstellingen over de gehele levenscyclus van de machine van de klant. Bij NTS dragen we bij aan nieuwe technologieën. In de supply chain van de technologie van morgen maken wij het onmogelijke mogelijk. Met andere woorden: we versnellen de toekomst. 

 

Lees onze verhalen