Van papieren processen naar veelomvattend IT landschap

Geplaatst op door NTS-Group. De leestijd is ongeveer 4 minuten.

Al sinds de start van zijn carrière in 1984 werkt Theo Geenen bij NTS (toen nog: Nebato). Hij startte bij het bedrijf als planner, maakte de intrede van automatisering mee en zag direct de enorme mogelijkheden en potentie. Jarenlang was Theo in verschillende rollen verantwoordelijk voor IT bij NTS en dé drijvende kracht achter essentiële efficiëntie- en verbeterslagen. Inmiddels heeft hij zich, in zijn rol als Manager Information Systems, toegelegd op zijn grootste interesses: ERP, CRM en BI. Het werkt blijft dynamisch. ‘Ik heb voor veel uitdagingen gestaan en ze kunnen oppakken. Die ruimte is er bij NTS.’

Theo Geenen groeide op in Bergeijk waar op dat moment Nebato, de voorloper van wat later NTS Group zou gaan heten, was gevestigd. Hij kende de directeur en op het moment dat hij op het punt stond zijn studie bedrijfskunde af te ronden, kreeg hij meteen een functie aangeboden als planner. 

Van papieren naar geautomatiseerde processen

“Het ging om het plannen van productieprocessen,“ vertelt Theo. In 1984 verliep dat nog volledig op papier. Ik had al een mbo- en hbo-opleiding afgerond en heb in de avonduren nog een opleiding logistiek gevolgd. Op IT vlak was er op dat moment eigenlijk nog helemaal niets. Gelukkig hadden we een vooruitstrevende directeur die net als ik de enorme potentie van automatisering inzag. Zo ben ik min of meer van een papieren functie de IT ingerold.”

Interesse in IT meteen gewekt

“We zijn gestart met een IBM systeem, een soort van ERP pakket, de functionaliteiten die het pakket bood wat betreft planningsmogelijkheden waren in het begin nog heel marginaal. Maar mijn interesse in IT was wel meteen gewekt. Logistieke processen zijn de motor achter de bedrijfsvoering, die zorgen ervoor dat en bedrijf draait. Een efficiënte inrichting van deze processen is cruciaal voor het reilen en zeilen van het bedrijf.”

Andere inrichting IT-afdeling door groei bedrijf

“Ik ben van een rol als supply chain manager bij Nebato doorgegroeid naar de functie van algemeen ICT-manager van NTS. NTS bleef maar groeien en uiteindelijk werd het een heel veelomvattende functie. Jarenlang heb ik deze rol vervuld, tot het begin van dit jaar. Door de omvang en groei van de organisatie is afgelopen jaar ook de inrichting van onze afdeling veranderd.”

Specialisaties binnen afdeling

“Het afgelopen jaar is een overall IT-manager aangetrokken die verantwoordelijk is voor de totale automatisering van NTS. Zelf ben ik nu verantwoordelijk voor de onderwerpen die me het meest interesseren namelijk ERP, CRM en BI. Daarnaast hebben we een collega die verantwoordelijk is voor techniek ofwel de hardwarde en iemand die zich bezighoudt met product lifecycle management.”

Werken voor NTS = never a dull moment

Werken voor NTS is met name heel dynamisch. Dat komt omdat het bedrijf heel dynamisch is. Door de jaren heen zijn er heel wat overnames geweest zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Daardoor komen verschillende culturen en bedrijfsculturen bij elkaar. Dat maakt het wel heel leuk. In mijn rol kan ik mensen helpen, dat geeft me veel voldoening. Met name in Tsjechië en Azië is mijn toegevoegde waarde het allergrootst. Wanneer ik daar ben geweest dan zijn er heel wat problemen opgelost.”

“De cultuur in deze landen is vaak niet zo dat medewerkers meteen de telefoon pakken om problemen op te pakken. De spoedeisende vragen komen wel maar minder urgente zaken blijven vaak liggen totdat ik fysiek aanwezig ben. Verbeteringen doorvoeren is er ook niet altijd makkelijk omdat ze graag eerst willen zien dat het ook echt een verbetering is. Ze moeten ervan overtuigd zijn en je vertrouwen. Wanneer je dat vertrouwen hebt, is er flinke vooruitgang te boeken.”

Volop ruimte om zaken op te pakken

“Ten slotte geeft het samen met elkaar iets opbouwen mij veel voldoening. Het is fijn als je daar onderdeel van kunt uitmaken. Samen met een collega met wie ik lang nauw heb samengewerkt, hebben we voor heel veel uitdagingen gestaan en heel veel dingen kunnen oppakken. Die ruimte heb je bij NTS.”

Meer weten?

Neem contact met ons op via het formulier

Neem contact op