Time to market van klanten verkorten en hen nog verder ontzorgen

Geplaatst op door Development & Engineering. De leestijd is ongeveer 5 minuten.

Voor Innovation Consultant Eddy Allefs zijn dagen standaard te kort. Bij NTS houdt hij zich bezig met business development. Naast het verkennen van nieuwe markten, kansen en diensten voor het bedrijf, diept hij bestaande klantrelaties verder uit en zet hij zo nu en dan ook een recruitment pet op. Zijn solide en uitgebreide netwerk, knowhow en jarenlange ervaring in de high tech benut hij om NTS nog een stap verder te brengen. Eddy’s voornaamste missie: de stap zetten naar concurrent engineering, de time to market van de klanten van NTS verkorten en hen nog verder ontzorgen.

Het liefst is Eddy Allefs 24/7 in touw. Naast het verkennen van kansen voor NTS, het optreden als mentor voor start-ups bij HighTechXL en het voeren van gesprekken met experts die voor NTS van meerwaarde kunnen zijn, schrijft hij columns voor Techwatch over heel uiteenlopende onderwerpen als Blockchain, AI en de circulaire economie. Een ondernemer in een vast dienstverband die vertrouwt op zijn ethisch kompas om op de juiste momenten de juiste stappen te zetten.

Technologische ontwikkelingen in ongekende stroomversnelling

“De ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn, en vooral hier in de regio, vind ik heel leuk,” vertelt Eddy. “Wat je ziet, is dat technologie zich nu in een ongekende stroomversnelling bevindt. Als je kijkt naar de maatschappelijke problematiek waarvoor we staan, is het dan ook echt vijf voor twaalf. Technologie biedt een antwoord en daarom zie je dat technologieën als Additive manufacturing, Blockchain, Artificial Intelligence, Robotics en dergelijke zich nu razendsnel ontwikkelen.”

Het neusje van de zalm in hightech

“Omdat alles op het vlak van technologie me enorm aantrekt, heb ik elf jaar voor ASML gewerkt. Als het om hightech gaat is dat toch wel echt het meest extreme wat je kunt aantreffen. Die gekte trekt je dan. Ik heb ASML op een gegeven moment verlaten maar ben er na een aantal jaren weer teruggekeerd. Bij ASML werd ik na mijn terugkeer groepsleider mechatronica. Een enorme ervaring maar lijnmanagement is iets waar ik op den duur toch geen voldoening meer uithaalde.” 

Combinatie van techniek, business en mensen

“Op een gegeven moment ben ik gaan kijken waar ik de meeste energie van kreeg en dat is toch de combi van techniek, business en mensen. Dat trof ik bij NTS. Ik ben hier in wezen aan het ondernemen in een vast dienstverband en heb een hele vrije rol. Ik probeer NTS verder te brengen door mijn track record, ervaring en netwerk in te zetten en slimme verbanden te leggen. Dat geeft me vleugels.”

Proberen om NTS naar een hoger niveau te tillen

“Ik opereer hier op het grensvlak van techniek en business. Soms draag ik leads aan, op andere momenten trek ik het sales traject en dan weer ben ik bezig met new business of probeer ik de interne organisatie naar een hoger niveau te tillen zodat we de klant nog meer ontzorgen. Ik heb daarbij uiteraard targets, en uiteindelijk moet de geschiedenis uitwijzen of ik die haal, maar mijn lat ligt hoog. Voor mijzelf en voor NTS.”

Omdenken is nodig om de klant nog verder te ontzorgen

“Een concrete kans die ik zie voor NTS, is dat we in de toekomst nog actiever meedenken met onze klanten zodat we ze nog meer ontzorgen. Dat vereist lef van de organisatie en intern een andere manier van denken. Design For X, en ook de eindgebruikerservaring al in de productontwikkelingsfase meenemen, kunnen de assets worden van NTS. Wat dat concreet behelst, is bijvoorbeeld durven uitgaan van een volumecontour en niet blijven wachten op een detailtekening. Die komt later wel. Dat is echt omdenken voor productiebedrijven.”

Maken wat niet maakbaar lijkt

“Wat klanten als bijvoorbeeld ASML en Thermo Fisher Scientific vragen, ligt op de grens van maakbaarheid. Ervoor zorgen dat ’t toch gemaakt wordt en daarop vooruit lopen is voor ons een kans. Mijn knowhow van ASML komt daar heel goed bij van pas. Ik kan NTS erbij helpen het verschil te maken. NTS is van een omvang dat je nog kunt binnenlopen bij de CEO. Het bedrijf heeft al een ondernemersattitude als basis. Hierop is het voor mij mooi voortbouwen.”

Time to market van klanten versnellen

“Mijn persoonlijke missie is om ervoor te zorgen dat wij de time to market van onze klanten gaan versnellen. Op dit moment werken we nog veel volgens het V-model waarbij de opdracht of het ontwerp volledig is gespecificeerd waarna het wordt ontwikkeld. Dat kost veel tijd. We moeten daarom veel meer toe naar concurrent engineering waarbij je niet wacht tot alles volledig is gespecificeerd maar gaat ontwikkelen op basis van aannames die je goed met de klant doorspreekt. Dat betekent anders werken voor NTS binnen alle takken van sport, en enorm ondernemend zijn!”

Wil je onze vacatures en blogs direct in je mailbox?

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte

Klik hier voor onze privacy verklaring.