NTS voelt voor mij als een grote speeltuin

Geplaatst op door Systems Assembly. De leestijd is ongeveer 6 minuten.

Leon Vincent heeft een dubbelrol bij NTS. Naast projectmanager New Product Introduction is hij proces engineer. Als extern consultant werkt hij aan de gefaseerde implementatie van een Product Life Cycle Management systeem. Daarnaast richt hij zich op procesoptimalisatie van operations waarvoor hij een systeem met Manufacturing Execution System functionaliteiten ontwikkelde. Werken voor NTS voelt voor Leon als één grote speeltuin. Ik zie nog volop mogelijkheden en kansen om te verbeteren en te professionaliseren. Daarvoor krijg je bij NTS de ruimte en het vertrouwen. Er heerst hier een cultuur van ‘laten we ervoor gaan’.”

“Ik ben opgegroeid in Eindhoven en heb daar de hogere informatica opleiding gevolgd. Na mijn afstuderen heb ik 18 jaar gewerkt als consultant bij ICT Group. Daar ben ik begonnen als programmeur en heb me uiteindelijk doorontwikkeld tot systeemarchitect. Ik heb veel embedded software ontwikkeld en later ben ik me meer en meer gaan richten op automatisering van productie. Daarbij werkte ik veel voor Philips.”

Werken aan de combinatie van automatisering en operations

“Vervolgens heb ik vijf jaar als freelancer gewerkt, onder meer als programmamanager voor Tom Tom waarbij ik verantwoordelijk was voor de opzet van een testfabriek in China en de output van productielijnen. In die tijd heb ik heel wat heen en weer gereisd. Wat ik graag doe, is werken aan de combinatie tussen automatisering en operations. Het leuke aan een bedrijf als Tom Tom is dan de grootte van het bedrijf. Net als bij NTS. Het bedrijf is groot genoeg om heel professioneel te werken maar klein genoeg om nog echt invloed te kunnen hebben.”

Voorkeur voor tijdelijke opdrachten

“Nadat ik mijn opdracht bij TomTom had afgerond heb ik ervoor gekozen om me aan te sluiten bij een bureau dat technische professionals detacheert. Dat werd TMC. Het acquisitiegedeelte van het zelfstandig zijn sprak me niet zo heel erg aan en ik had de indruk dat de leukste opdrachten toch vaak naar een bureau gaan. Wel heb ik er heel bewust voor gekozen om tijdelijke opdrachten te blijven doen.”

Dubbele opdracht als projectmanager en process engineer

“Ik werk bij TMC voor de unit New Product introduction en heb onder meer projecten gedaan voor ASML, OCÉ en ASMI. Momenteel werk ik voor NTS als projectmanager New Product Introduction. Eigenlijk vervul ik hier een dubbele rol. Enerzijds ben ik projectleider, anderzijds process engineer. Dat is het leuke aan een bedrijf als NTS, het is precies groot genoeg om iets professioneel op te pakken, maar klein genoeg om je overal tegenaan te kunnen bemoeien.”

Implementatie van PLM systeem en ontwikkeling systeem met MES functionaliteit

“Bij NTS ben ik bezig met de implementatie van een Product Life Cycle (PLM) Management systeem. Dat wordt gekoppeld aan het ERP systeem van NTS. De implementatie zal uiteindelijk leiden tot verbeterd versiebeheer en daardoor tot minder fouten en dat gaat de klant merken. Daarnaast heb ik een heb ik zelf een systeem gemaakt waarin de monteurs tijd kunnen registeren. Het is een systeem met Manufacturing Execution System functionaliteiten. Het zou mooi zijn wanneer we uiteindelijk een volledig MES systeem zouden kunnen implementeren. “

NTS is een speeltuin met volop mogelijkheden

“Voor mij is het hier bij NTS eigenlijk één grote speeltuin. Ik zie heel veel mogelijkheden en kansen die nog kunnen worden benut om te professionaliseren en verbeteren. Dan heb je twee type mensen. Mensen die het geweldig vinden om alles op te pakken en initiatief te tonen en aan de andere kant de mensen die het prettig vinden om in een gespreid bedje te komen. Ik behoor tot de eerste categorie.”

Redeneren vanuit het perspectief van de monteur

“De echte corporates zoals ASML en Philips zijn voor mij te groot, ik kan er te weinig invloed uitoefenen. Bedrijven met de omvang van NTS vind ik heerlijk. Mijn grootste uitdaging op dit moment is om het inrichten van de MES aan te vliegen vanuit het oogpunt van de monteur. Wat je een beetje ziet hier is dat engineers kiezen voor een bepaalde manier van werken. Ik probeer het om te draaien en probeer vanuit het perspectief van de monteurs te redeneren.”

Ruimte en vertrouwen om opdracht goed uit te voeren

“Ik wil kijken hoe de monteurs werken en waar zij baat bij hebben. De teamleiders zien dan direct ook de baten. Ik vind dit een heel leuk project en krijg ook veel vrijheid om te bepalen wat nodig is om het goed vorm te geven. Ik heb daarom veel tijd op de werkvloer doorgebracht en ben ook de cleanroom in gegaan. Er is dan niemand die vraagt: hé wat doe je hier, moet je niet iets anders doen. Je krijgt de ruimte en het vertrouwen.”

Internen de juiste tools in handen geven voor verbetering

“Als externe is het ook leuk om mensen verder te helpen en hen tools in handen te geven. Ik ben hier niet om mezelf onmisbaar te maken maar alleen om meerwaarde te bieden. Het mooie is dat je hier de enthousiaste, gedreven mensen kunt opzoeken die al hard bezig zijn om processen te verbeteren en hen extra kunt stimuleren en ondersteunen.”

Mentaliteit van: ‘laten we ervoor gaan’

“Dat vind ik in zijn algemeenheid heel leuk aan NTS. Er werken veel jonge mensen, die veel verantwoordelijkheid en veel ontwikkelingsmogelijkheden krijgen en daarin goed worden ondersteund. Verder vind ik de bedrijfscultuur ook heel prettig. Het is echt een no-nonsense bedrijf. Er heerst een sfeer van: ‘laten we ervoor gaan’. Ze maken hier leuke producten, technisch heel hoogstaand en durven grote veranderingen gewoon door te voeren. Zo hebben ze de switch van functioneel georganiseerd naar klantgeoriënteerd binnen een heel korte tijd gemaakt.”

Benefits op de werkvloer zien geeft me energie

“Het bevalt me uitstekend bij NTS. Als ik klaar ben met de implementatie van PLM dan zou ik ook heel graag verder gaan met de implementatie van een MES. Ik werk graag bottom-up en zie graag de benefits op de werkvloer. Dat geeft me energie.”

Wil je onze vacatures en blogs direct in je mailbox?

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte

Klik hier voor onze privacy verklaring.