‘Jonge mensen laten groeien is heel belangrijk’

Geplaatst op door Systems Assembly. De leestijd is ongeveer 5 minuten.

John Vogels startte eenendertig jaar geleden bij Te Strake, de voorloper van NTS. Inmiddels heeft hij tweeëntwintig jaar cleanroom-ervaring, werkt hij als Protomonteur en begeleidt en traint hij leerling-monteurs en nieuwe medewerkers. Iets wat hij vol overgave doet. ‘Iedereen moet een eerlijke kans krijgen om te leren. Ik vind het heel belangrijk om jonge mensen te laten groeien. Dat gun ik ze.’

“Eenendertig jaar geleden begon ik bij Te Strake, de voorloper van NTS, als gereedschapsmaker”, vertelt John. ”Na enige tijd  heb ik me omgeschoold tot monteur. Daarbij heb ik gekozen voor de specialisatie fijnmechanica, vacuüm. Dat type werk vereist ook precisie net als bij gereedschap maken. Daarom vind ik het werken in een cleanroom zo mooi, ik heb 22 jaar cleanroom-ervaring, dat draait om nauwkeurigheid en kwaliteitsbewustzijn.”

Precisie en kwaliteitsbewustzijn zijn basisvoorwaarden

“Als monteur ben ik ooit begonnen met werken aan complexe modules: de sample loaders voor elektronenmicroscopen. Daarna heb ik aan verschillende andere producten en modules gewerkt en uiteindelijk ben ik nu weer teruggekeerd bij deze productgroep  als begeleider en trainer. Daarnaast ben ik Protomonteur. Ook een rol waarbij precisie en kwaliteitsbewustzijn absolute voorwaarden zijn.”

Complexe en uitdagende module

“De sample loader is een complexe en uitdagende module omdat het een stukje motion omvat, de samples onder koeling moeten worden geplaatst en dat dit in een vacuüm moet gebeuren. Bovendien mag er geen enkele vorm van verontreiniging optreden tijdens het assemblage proces. Daarom werken we in een cleanroom met klasse ISO zeven.”

Onderdelen vrij houden van verontreiniging

“We verrichten restgasanalyses om eventuele verontreiniging te meten met als doel alle onderdelen vrij te houden van vervuiling. Het team bestaat uit zo’n zes à zeven personen die allemaal in de cleanroom werken. We werken bovendien veel samen met engineers om werkinstructies zo goed mogelijk te maken zodat er zich geen onduidelijkheid voordoet in het assemblage proces.

Uitgebreid testen

“Het assembleren van de module is precisiewerk. Na het assembleren testen we de module bovendien uitgebreid. We verrichten een duurtest waarbij bij 1200 maps moeten halen. Dat betekent dat er 1200 keer een cartridge wordt geplaatst in de Cassette, onder vacuüm en met temparaturen van -180 graden Celcius.

Nauwkeurig en gedisciplineerd werken is de uitdaging

“Bij het assembleren van de sample loader draait alles om de kwaliteit. Nauwkeurig en gedisciplineerd werken is de grootste uitdaging. Dit probeer ik ook over te dragen naar leerlingmonteurs. Eén van de talenten die ik mag begeleiden is Menno van Os. Hij doorloopt het BBL-traject bij ons. In dit type werk moet je nu éénmaal veel discipline hebben. Menno is daar heel goed in. Hij blijft heel rustig, kan geduld opbrengen voor het fijn mechanische werk en hij werkt schoon, rustig en secuur.”

Skills-matrix voor opleiden van leerling-monteurs

“Voor het opleiden van leerling-monteurs werken we bij NTS met een skills-matrix. Daarin staat dat we vijf keer samen een onderdeel, product of module samen maken en dan merk je of een leerling-monteur serieus is en of hij affiniteit heeft met assemblage. Als een leerling-monteur de skills-matrix heeft doorlopen, kan hij zelfstandig werken. Hoewel ik dan wel aangeef dat ze altijd bij me terecht kunnen voor vragen. Ik vind het ook goed dat leerlingen mij juist kritische vragen stellen en aanspreken. We houden elkaar scherp.”

Leergierigheid werkt motiverend

“Menno is heel leergierig, hij vindt het fijn als ik hem tips en uitleg geef en bedankt mij er ook voor. Dat geeft mij vervolgens weer veel voldoening en motiveert me om hem goed te begeleiden. Doordat hij alles  snel oppikt, goed wil doen en daarin heel goed samenwerkt met zijn team, heeft hij ook al een aantal taken overgenomen van zijn voormalig teamleider. Zo zorgt hij dat ontbrekende en foutieve onderdelen alsnog worden geregeld en vertegenwoordigt hij ons team tijdens een kort dagelijks overleg met, planning.

Ruimte om verantwoordelijkheid te nemen door bewezen functioneren

“Dat overleg wordt daily management genoemd en is er om zo kort mogelijk op de bal te zitten en dagelijks alle ins en outs te doorlopen. Menno laat zien dat hij dit soort zaken kan en geeft aan dat hij het graag wil. Hij heeft het overzicht en informeert goed bij anderen in ons team wat er speelt. Dat teamgevoel is  belangrijk, je doet het samen en dat besef is ons in ons team heel aanwezig. We zijn goed op elkaar ingespeeld.”

Belangrijk om jonge mensen te laten groeien

“Mijn rol als trainer vind ik heel fijn. Ik vind het heel belangrijk om jonge mensen te laten groeien. Ik vind dan ook dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen om te kunnen leren. Bij de selectie van cleanroom-monteurs let ik op oprechte interesse, leergierigheid en of iemand een bewustzijn heeft voor kwaliteit. Als dat zo is, dan ben ik bereid daar veel energie in te steken. Ik gun jonge mensen de kans om te groeien. Samenwerking en onderlinge waardering is daarbij voor mij heel belangrijk.”

Meer weten?

Neem contact met ons op via het formulier

Neem contact op