De wereldwijde markt voor industrieel digitaal printen is enorm en zal alleen maar groeien. Er gloren dan ook steeds meer toepassingen in productieprocessen die grote voordelen kunnen brengen, bijvoorbeeld het toevoegen van flexibiliteit en verminderen van kosten. Het creëren van concrete oplossingen voor de high complexity, low volume, high mix markten is echter geen sinecure. Dat geldt in het bijzonder voor OEM’s die digital printing niet als technologische core hebben. Juist zij vinden de maximale toegevoegde waarde in NTS als een partner bij de ontwikkeling, productie en het life cycle management van printers en modules.

Grote kansen in grafisch, functioneel en 3D printen

De digital printing projecten bij NTS bevinden zich in verschillende fases, van eerste idee tot en met de daadwerkelijke productie van machines en modules. Ze zijn echter allemaal geboren uit het besef dat digitale grafische, functionele en 3D print-technologie - als stand alone applicatie of processtap - wezenlijke voordelen kan brengen. Zo kun je meer flexibiliteit in productieprocessen bewerkstelligen en kosten reduceren, bijvoorbeeld door het verminderen van het gebruik van materialen. Maar denk ook aan het toevoegen van functionaliteit, het creëren van geheel nieuwe toepassingen en het verduurzamen van de productie. Natuurlijk varieert al die mogelijke winst per case. Maar digitaal printen gaat met de jaren absoluut hele waardeketens in de hightech op zijn kop zetten, in de semicon, kledingindustrie, food, consumer electronics, noem maar op. Dat betekent dat er grote kansen zijn voor machinebouwers die deze nieuwe digitale technologie naar die markten brengen.

Toepassingen

De mogelijkheid om, ook in kleine series, heel nauwkeurig en met grote flexibiliteit materialen aan te brengen leidt in steeds meer industrieën tot het vervangen van traditionele processen. Zo kun je textiel kleuren met een printer in plaats van een verfbad. In de semicon kun je met behulp van printing functionele lagen leggen zoals geleiders of isolatoren. Het printen van een optische structuur die op tv-schermen wordt gelegd maakt het mogelijk om te schakelen tussen een 2D en 3D kijkervaring. Het is denkbaar om bekabeling in auto’s te vervangen door geprinte circuits op carrosserieën. En het laagsgewijs printen van tandprotheses geeft niet alleen een beter resultaat dan het huidige gietproces, maar geeft ook de mogelijk voor het decentraliseren van de productie.

Download ons Digital printing whitepaper "Transition from analogue to digital printing"

In het grafisch printen domein, voedt de continu veranderende klantvraag de innovatie in digital printing over verschillende markten. Wanneer ontwikkelingen, soms plotseling, op een bepaald punt komen in een specifieke markt, zoeken OEMs en maakbedrijven vaak naar een antwoord. Er is een enorme kans voor visionaire bedrijven om significant impact te maken tijdens deze tijden van verandering. Nieuwe producten en personalisatie opties worden mogelijk tijdens dergelijke technologische shifts. In dit whitepaper, bediscussiëren onze grafisch print experts:

  • de transitie van analoog naar digitaal printen in de grafische markt;
  • het toenemende aantal toepassingen voor digitaal grafisch printen;
  • onze PrintStation module als oplossing voor de transitie van analoog naar digitaal printen;
  • een case study van de integratie van de Printstation module in een bestaande analoge printlijn.

Vull het formulier in om het whitepaper te downloaden

Ontdek onze kerncompetenties in digital printing

Bekijk
informatie in

Meer weten?

Neem contact met ons op via het formulier

Neem contact op