Project Manager

Eindhoven

NTS Mechatronics Eindhoven assembleert mechatronische systemen voor uiteenlopende klanten, waaronder de semiconductor-, life science-, analytische, grafische, solar- en nanotechnologie-industrie. Alles aspecten van hoogwaardige en innovatieve dienstverlening komen hier samen.

Taken en verantwoordelijkheden

 

 • Als Project Manager NPI begeleidt je meerdere complexe mechatronische projecten van acquisitie tot en met oplevering. Daarbij sla je de brug tussen de eigen product ontwikkeling en/of ontwikkeling van onze klanten en de Mechatronics volume productie (serie groottes van ca 20-1000 per jaar).
 • Je bent verantwoordelijk voor de NPI (New Product Introduction) activiteiten van verschillende teams (3 tot 8 FTE). Hierbij draag je zorg voor de dagelijkse aansturing van de projecten. Je bent verantwoordelijk voor het verminderen van de product, proces en organisatorische risico’s om te komen tot een repeteerbare en betrouwbare volume productie.
 • Je ondersteunt en begeleid de project medewerkers en signaleert knelpunten binnen het project, waarbij je oplossingen initieert en doorvoert.
 • De Project Manager NPI stelt in overleg met de manager NPI het projectplan op. Je bepaalt daarbij de vereiste project resultaten (QLTC) in overleg met de klant en de interne organisatie. Hierbij stel je de kosten en het budget vast en coördineer je de acties en benodigde capaciteit voor het project. Tevens draag je zorg voor de commerciële afstemming in samenwerking met de (groeps) accountmanager.
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de verschillende doelstellingen, conform overeengekomen tijd, scope, kwaliteit en budget.
 • Je stelt samen met de manager NPI de interne KPI’s  op en bent verantwoordelijkheid voor het realiseren hiervan. Daarbij analyseer en evalueer je de klantreacties omtrent dienstverlening en producten.
 • Tevens adviseer je het MT en het salesteam en draag je nieuwe ideeën aan omtrent het verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie bij het organiseren van projecten, waarbij de nadruk ligt op kostenreducties.

 

Het profiel

 

 • Wij zijn op zoek naar een aanpakker met een HBO+/WO werk- en denkniveau met een opleiding Werktuigbouwkunde / Mechatronica en zeer ruime ervaring (minimaal 8 jaar)  als projectmanager in een procesmatige omgeving. Je ben bekend met projectmanagementtechnieken (b.v. PRINCE2) en bezit ruime ervaring met situationeel leidinggeven. Je haalt het beste boven bij je team en zorgt voor een naadloze aansluiting van de NTS-Mechatronics organisatie bij haar klanten.
 • Verder beschik je over ruime kennis van benodigde disciplines, zoals ontwikkeling, engineering, assemblage, supply chain management en ben je bekend met productie proces onderzoek, ontwikkeling en borging (o.a Cp, Cpk, CPS, DOE, APQP),  verbeterprocessen (o.a Lean Six Sigma, DMAIC), risicomanagement (bijvoorbeeld FMEA, FMECA, MSA) en –monitoring (o.a  SPC/OCAP) alsmede probleem oplossing (o.a. 8D analyses).
 • Je hebt kennis van software voor projectbeheersing en presentatie, denk hierbij aan MS Project, MS Office en ERP-systemen. 
 • Je beschikt over gedegen kennis van project financiën en de  financieel economische beginselen van bedrijfsvoering. Je ben in staat complexe ROI op te stellen voor eventuele verbeter projecten en investeringen.
 • Kennis van de Nederlandse, Duitse én Engelse taal in woord en geschrift.
Ons aanbod

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn, dragen wij uit in alles wat we bedenken en doen, en dit verwachten we ook van onze nieuwe collega.

Solliciteren

< back to the list