NTS Norma zet in op ultra precisie en cleanliness

De Raad van Bestuur van NTS en de directie van Interflow B.V. hebben getekend voor de bouw van 1600 m2 cleanroom in de NTS Norma fabriek te Hengelo. Deze cleanroom wordt begin 2020 opgeleverd en zal vanaf dat moment ruim gevuld zijn met producten die nu voor verschillende klanten worden ontwikkeld.

De nieuwe cleanroom krijgt secties met ISO 7 en ISO 6 reinheid. Daarnaast zijn voorzieningen getroffen voor ISO 5 reinheid.

NTS Norma heeft zich de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in de productie en assemblage van ultra precieze, mechanische en mechatronische componenten. Dit zijn componenten met nauwkeurigheden tot 1 micrometer. Deze componenten vinden hun toepassing in het hart van de machines die Original Equipment Manufacturers bouwen voor bijvoorbeeld de semiconductor en de analytische markten.

Zoveel mogelijk onder één dak

De cleanroom komt op de locatie waar nu reeds productie-eenheden zijn voor frezen, draaien, slijpen, vonken, warmtebehandelingen, vacuüm en zoutbad solderen, en meten. Dit past in de verticale integratiestrategie van NTS. Een nauwkeurige, technische afstemming tussen alle deeloperaties is immers een vereiste voor het realiseren van de ultra precieze nauwkeurigheden.

Productieproces voldoet aan hoge cleanliness eisen

Omdat de precisie componenten in het hart van de machines terecht komen is in toenemende mate reinheid van de componenten van belang. De kleinste vervuiling --   stofdeeltjes, braampjes, resten van een reinigingsmiddel, etc. -- kan er namelijk toe leiden dat deze machines niet meer functioneren.

NTS Norma heeft daarom een programma opgezet om haar productieprocessen zo te ontwerpen dat producten altijd aan de diverse reinheidseisen voldoen. Eén element van dit programma is de assemblage van componenten tot modules in een zeer schone ruimte, de nu te bouwen cleanroom.

In de brede combinatie van ultra precisie maakcompententies, cleanliness, en cleanroom assemblage is NTS Norma uniek. Deze combinatie is van essentieel belang in de wereld van steeds verdergaande miniaturisatie en precisie, zoals nu reeds zichtbaar in de semiconductor en analytische markten.

Meer weten over ons?

Neem contact met ons op via het formulier.

Neem contact op