NTS-Group topman Marc Hendrikse legt per 1 augustus 2020 functie neer

Marc Hendrikse (60), CEO van NTS-Group uit Eindhoven, zal zijn functie per 1 augustus 2020 neerleggen, zo heeft hij zijn Raad van Commissarissen medegedeeld.  

NTS ontwikkelt, maakt en assembleert complexe (opto-)mechatronische systemen en modules voor grote internationale hightech machinebouwers. Hendrikse stond in 2005 mede aan de basis van het huidige NTS. Als directeur van Te Strake was hij een van de architecten achter de fusie met Nebato wat later NTS-Group werd. Vanaf eind 2007 is hij CEO  van het bedrijf dat de afgelopen jaren sterk groeide tot een omzet van ca. €280 mln. in 2019, onder meer als gevolg van een overname van hightech bedrijf Norma in 2016. Met circa 1700 medewerkers wereldwijd, waarvan ongeveer 1050 in Nederland, is NTS een van de grotere werkgevers in de hightech sector.

Marc Hendrikse zegt in een toelichting op zijn vertrek: “De komende jaren is beheersbare groei van belang voor een toeleverancier van de hightechindustrie zoals NTS. Onze klanten groeien en verwachten dat hun leveranciers in datzelfde tempo meegroeien. Dat is niet altijd even makkelijk, omdat je dat gecontroleerd moet doen en voldoende winstgevend wilt blijven. Verdere integratie met Norma vraagt de komende twee jaar nog steeds aandacht van het management. Met deze groei en ontwikkelingen in het vooruitzicht, heb ik gemeend dat het nu, na 15 jaar leidinggeven aan dit prachtige bedrijf, tijd is het stokje over te dragen aan een opvolger.”

Saskia van Walsum, voorzitter van de RvC van NTS, onderstreept hetgeen Hendrikse tot heden heeft neergezet. ”Marc Hendrikse is leidend geweest achter de ontwikkeling van het bijzondere bedrijf NTS dat we vandaag kennen en de geheel eigen marktpositie die het heeft. Daarbij heeft hij veel energie gestopt in de samenwerking tussen bedrijven in de Nederlandse hightechindustrie en het wereldwijde aanzien dat de sector heeft, waarvan NTS mede heeft geprofiteerd. Marc heeft ons tijdig geïnformeerd over zijn wens zijn functie neer te leggen, om ruimte te geven aan een opvolger.”

Met het solide commitment van de familie Wintermans als aandeelhouder van NTS ligt er een toekomst voorhanden met veel duurzaam groeipotentieel.

De opvolger van Marc zal zich kunnen concentreren op beheersbare groei, waarbij nog meer nadruk gelegd zal worden op ontwikkeling van onderscheidende en strategische klantproposities.

NTS verwacht de nieuwe CEO van NTS binnenkort bekend te kunnen maken.

Meer weten over ons?

Neem contact met ons op via het formulier.

Neem contact op