De unieke Nederlandse maakindustrie kan de wereld ook in de toekomst blijven bedienen

Op woensdag 8 juli 2020 nam Marc Hendrikse tijdens een inspirerend webinar ‘Meesters in de Maakindustrie’ alvast voor het grote publiek afscheid als CEO van NTS per 1 augustus 2020. Onder leiding van Paul van Nunen (directeur van Brainport Development), namen Guustaaf Savenije (VDL-ETG), John Blankendaal (Brainport Industries) en Marc Hendrikse ruim 300 kijkers live mee in de ontwikkeling van de innovatieve Nederlandse maakindustrie in de afgelopen 15 jaar.

Tijdens dit webinar stonden deze sleutelfiguren van de Nederlandse maakindustrie uitgebreid stil bij de totstandkoming van de unieke samenwerking binnen de high-tech sector en hoe de rol van toeleveranciers hierin veranderd is. Ze keken terug, maar vooral ook vooruit, “De Nederlandse maakindustrie speelt mondiaal in de Champions League,” zegt Marc Hendrikse. “En daar kunnen we blijven. Maar daarom zeg ik wel: laten we ervoor zorgen dat het Groeifonds voor Nederland overeind blijft. Misschien is dat wel actueler dan ooit.”

Er werd gereflecteerd op het verleden, maar juist ook de toekomst van de maakindustrie kwam volop aan bod. Wat er in de toekomst nodig is om ook internationaal een innovatieve koploper te blijven, was duidelijk: “De Nederlandse high-tech maakindustrie zal moeten blijven investeren in het verder ontwikkelen van competenties, zoals dat bij 3D printen gebeurd is. Daarvoor blijven we intensief samenwerken met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen. Maar dat begint bij het opleiden van talent. Daarom moeten kinderen veel meer bouwen om hun ruimtelijk inzicht en creativiteit te ontwikkelen.”

In het dynamisch en enerverend webinar was er ook ruimte voor de kijker om vragen in te sturen. Het gehele webinar is vanaf woensdag 15 juli terug te kijken via het Youtube kanaal van NTS. Met dit webinar nam Marc Hendrikse afscheid van zijn rol als CEO van NTS.

Per 1 augustus draagt Marc Hendrikse het stokje over aan Tjarko Bouman, die dan in dienst zal treden als CEO van NTS-Group. Hij gaat NTS leiden in een fase waarin, onder voorwaarde van beheersbare groei, de ontwikkeling van onderscheidende en strategische klantproposities centraal staat.

Meer weten over ons?

Neem contact met ons op via het formulier.

Neem contact op