Bouw van nieuwe ultraprecisie locatie in Drachten gestart

Op woensdag 14 september is de eerste paal geslagen van de ultraprecisie fabriek van de toekomst in Drachten. Met een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie aan de A7, is daarmee de bouw van deze nieuwe NTS locatie officieel gestart. “Wanneer volgend jaar de bouw is afgerond, kunnen we met nóg meer trots en vertrouwen ultraprecisie oplossingen leveren aan onze klanten in onder andere de semiconductor en analytische markt.”

“Voor onze klanten en collega’s is dit een heel mooi moment. Door dit nieuwe pand kunnen we een volgende stap zetten in het leveren van producten met hoge precisie en technologische waarde. Als onderdeel van een snelgroeiend bedrijf mogen we supertrots zijn op deze eigen locatie. Onze collega’s in Drachten komen op een prachtige plek te werken”, aldus Tjarko Bouman, CEO van NTS.

Als Managing Director van NTS in Drachten, is vanzelfsprekend ook Klaas Geschiere trots op deze mijlpaal. “Door de verschillende competenties straks onder één dak aan te bieden, zijn wij één van de weinige bedrijven in de wereld die een nauwkeurigheid van (minder dan) één duizendste millimeter met diverse complexe materialen kan garanderen. Met de start van de bouw van ons nieuwe pand kunnen we inspelen de alsmaar toenemende vraag naar ultraprecisie onderdelen. Daarnaast wordt deze locatie een hele mooie werkplek voor al onze collega’s. Ook voor nieuwe collega’s, zoals CNC draaiers, frezers, meetspecialisten en andere technische functies, die de uitdaging willen aangaan om in een hypermoderne omgeving op de grens van het maakbare te werken.

Jonas Wintermans had als aandeelhouder van NTS de eer om de eerste paal de grond in te slaan. Daarmee is de eerste zichtbare stap in een nieuw pand in Drachten gezet en wordt de groeiambitie van NTS, met ook forse investeringen in onder andere Singapore, Tsjechië en Nederland, nogmaals benadrukt. Tjarko: “We kunnen bijna niet wachten om het nieuwe pand te betrekken en kijken er naar uit om over een jaar op deze locatie onze collega’s een prachtige werkplek en fabriek te bieden.”

Ben je benieuwd hoe het nieuwe pand er uit komt te zien? Of wil je meer weten over ons nieuwe pand in Drachten? Lees dan ook het artikel dat we eerder maakten.

Lees meer

Meer weten over ons?

Neem contact met ons op via het formulier.

Neem contact op