NTS' benadering van systeemarchitectuur

 

De systeemarchitecten van NTS zijn zeer gespecialiseerde mannen en vrouwen die leiding kunnen geven aan de ontwikkeling van geavanceerde modules en complete systemen. Hiervoor maken zij optimaal gebruik van meerdere disciplines, zoals precisiemechanica, mechatronica, dynamica en regeltechniek, elektronica, optica, cleanliness-ontwerp, software en maakbaarheid/DfX. In dit proces, waarin samenwerking een steeds belangrijkere rol speelt, werkt het NTS-team onder leiding van de systeemarchitect samen met klanten om hun soms tegenstrijdige eisen op het gebied van functionaliteit, timing en budget te vertalen in specificaties waar beide partijen het over eens zijn. Op basis daarvan worden concept, ontwerp en prototype gerealiseerd. Daarna volgen pas de fases proefproductie en volumeproductie.

Onze klanten zijn toonaangevend binnen hun vakgebied en het is van groot belang dat ze zich kunnen concentreren op hun unieke competenties en kennis van toepassingen. NTS stelt deze bedrijven in staat om die focus te behouden en is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van hun nieuwste modules en apparatuur. Voor deze klanten zijn innovaties alleen mogelijk als zij de grenzen van de fysica blijven verleggen en hun controle over de technologie vergroten. Dit leidt tot de ontwikkeling van steeds complexere systemen waarvan niet alle eisen bij de start bekend zijn en dit vereist de inzet van een grotere verscheidenheid aan disciplines en deskundigheid. Het wordt voor klanten steeds moeilijker om alle benodigde kennis in huis te hebben.

Systeemarchitectuur

Door samen te werken met NTS Development & Engineering kunnen klanten zich volledig richten op de ontwikkeling van hun kernproducten, -technologieën en -processen. Zij werken rechtstreeks samen met onze systeemarchitecten om ervoor te zorgen dat elke implicatie of onzekerheid binnen het ontwikkelingstraject van de klant direct wordt meegenomen in de productontwikkeling waar het NTS-team mee bezig is.

Toonaangevende domeinexpertise op het vlak van precisiemechanica, mechatronica en cleanliness

NTS heeft toonaangevende expertise in allerlei disciplines, zoals precisiemechanica, mechatronica, materiaalkunde, cleanliness-ontwerp, dynamica en regeltechniek, optica, elektronica, software en productie- en assemblagekennis.

Vaak kunnen wij ook oplossingen en ervaringen uit andere markten toepassen op problemen waarmee we te maken krijgen. De kennis die we niet zelf in huis hebben, is beschikbaar via ons netwerk van partners. Daardoor kunnen wij niet alleen de time-to-prototypen maar dus ook de time-to-market tot het absolute minimum beperken. Dat kan natuurlijk alleen met een intensieve samenwerking tussen NTS en de klant. Co-ontwikkeling noemen wij dat.

Leer meer over onze competenties op het gebied van:

mechatronica  cleanliness-ontwerp  optica  software  productie  assemblagekennis.

Download ons whitepaper "Dynamic system architecture for Nearfield’s Quadra"

NTS ondersteunde Nearfield Instruments bij de ontwikkeling van het launching platform voor high troughput scanning probe mircroscopy, de Quadra. De opdracht was om bij te dragen aan enkele kritische modules in de Quadra architectuurfase, samen met andere leveranciers, om Nearfield's proof of principle in een industrieel systeem te veranderen dat autonoom functioneert in een semiconductor fab. In dit whitepaper, leggen we de dynamische architectuur van het systeem uit, die zowel voor hoge doorvoer als hele lage geluidsmetingen zorgde om de kleinste detailste meten met de AFMs.

Vul het formulier in om het whitepaper te downloaden

NTS en co-ontwikkeling

Co-ontwikkeling wordt alleen maar een succes als er voldoende wederzijds begrip en een hoge mate van vertrouwen aanwezig is. Daarbij draait alles om communicatie en daarom investeren wij in communicatie op alle niveaus, van managers tot engineers. Zo weten we zeker dat het hele team op één lijn zit wat betreft de doelstelling en de belangrijkste eisen en dat de scope in een later stadium kan worden verbreed. Ook kunnen dan nog wijzigingen in de technische oplossing worden doorgevoerd.

De belangrijkste voordelen:

  • Klant en leverancier werken echt samen aan één doel
  • Doordat de klant een actievere rol binnen het project speelt, is het veel waarschijnlijker dat die klant binnen de afgesproken planning en begroting het juiste product krijgt. OEM's hebben meer controle over de resultaten van een project, waardoor deze optimaal passen bij hun markt en organisatie.
  • De klant is daardoor flexibeler en wendbaarder en klaar om nieuwe uitdagingen en kansen aan te gaan.
  • Beste klantervaring. De klant kan zich concentreren op zijn kernprocesontwikkeling en tegelijk samenwerken met vooraanstaande productexperts.
  • Sneller ontwikkelingsproces. Voor de ontwikkeling van uiterst geavanceerde toepassingen resulteert deze aanpak in een snellere time-to-market.
  • Deze aanpak is schaalbaar en kan worden ingezet voor zowel scale-ups als grote OEM's.
  • De open werkmethode is goed voor de teamspirit en de motivatie van zowel de projectteamleden bij de klant als bij NTS.

Onze systeemarchitecten

Onze System Architects focussen op ontwikkeling van nieuwe systemen. Zij zetten functionaliteit, specificaties en interfaces om in een werkend design. Daarna vertaalt ons System Architecting team het design in kwalitatieve en kostenefficiënte productieprocessen.

Uitbesteden van systeemarchitectuur

OEMs die concentreren op technologische ontwikkeling, kunnen voordeel behalen door hun systeemarchitectuur uit te besteden. Een partnerschap met NTS levert hen strategische integratie en uitvoering van afgesproken product roadmaps op. Daarbij verbeteren we hun concurrentievermogen in de markt, door time to market en kosten te verlagen, en kwaliteit en prestaties te verbeteren.

Ontmoet één van onze systeemarchitecten

Rens van den Braber werkt bij NTS Development & Engineering als system architect. In zijn blog, legt hij de basisconcepten, uitdagingen en kansen van het uitbesteden van systeemarchitectuur uit. In de hightech-industrie, is de technologie complex en de behoefte aan een korte time to market zorgt altijd voor een enorme druk. 

Lees het blog

Meer weten over hoe onze expertise time to market helpt te verkorten?

Vraag het aan één van onze experts

Vraag stellen