Snelle prototyping en tooling – zodat korte time-to-market en efficiënte leercurves mogelijk worden

 

 

Bij NTS ontwikkelen en produceren we precisieapparatuur voor de markten voor halfgeleiders, analytische, medische en industriële markten. De ontwikkeling van deze apparatuur omvat gewoonlijk de realisatie van functionele modellen en prototypes, die kunnen leiden tot pilot- en volumeproductie. Daarnaast zijn mogelijk uiteenlopende ondersteunende apparatuur en tools vereist voor een succesvolle marktuitvoering.

Prototyping en tooling-activiteiten krijgen bij NTS speciale aandacht, aangezien voor deze producten een specifieke set specificaties, kosten en criteria voor time-to-market gelden. Het kan bijvoorbeeld minder relevant zijn om een toeleveringsketen op te zetten voor de levering van meerdere instanties van het product gedurende meerdere jaren. Daarnaast zijn engineers die de prototypes ontwikkelen ook sterk betrokken bij de realisatie van het product tot en met de levering en post-sales ondersteuning voor de klant. Op deze manier consolideren we alles wat we hebben geleerd en brengen we het maximaal in de praktijk.

"Behalve voor 'high-mix' productie is NTS ook uw partner voor de snelle levering van prototyping en tooling – zodat korte time-to-market en efficiënte leercurves mogelijk worden."

- Bart Klaver, Prototyping Eindhoven

Tooling voorbeeld

Een transporttool, benodigd voor het vervoer van delicate optomechanische assemblages. Voor de handling en het vervoer van deze assemblages gelden uitdagende eisen met betrekking tot trillingsisolatie en schokonderdrukking. Voor sommige toepassingen moet de transporttool ook een extreem schone mini-omgeving met stabiele druk en temperatuur behouden. Lees meer over onze capaciteiten op het vlak van reinheid:

CLEANLINESS COMPETENTIES

Prototyping voorbeeld

Een complexe mechatronische machine, zijnde een test tool, bestaand uit hardware en software, in gebruik in de fabrieken van onze klanten voor de kwalificatie van producten tijdens het fabricageproces.  Lees meer over onze competenties, die samen met onze expertise op het vlak van prototyping resulteerden in dit succesvolle project.

MECHATRONICA COMPETENTIES  SOFTWARE & CONTROL COMPETENTIES 

Time-to-market en snel inzetbare leveranciers

Afhankelijk van de vereiste marktintroductietijd kunnen we gebruikmaken van dedicated, fast lane 2de en 3de lijns leveranciers. We verzorgen de productdocumentatie die toekomstige verzoeken om herhaalde orders mogelijk maakt, verzorgen de naleving van wetgeving zoals CE-goedkeuring en plannen toekomstige onderhoudsactiviteiten in, ofwel uit te voeren door NTS of door de klant zelf.

Ontdek onze expertise op het gebied van productcompliance (product conformiteit)

Product compliance expertise

Industrialisatie, Value Engineering en DfX

In het geval van een prototype geldt dat, als er al een plan bestaat voor toekomstige volumeproductie, de aanpak wordt afgestemd op een dergelijk doel. NTS draagt aspecten bij van industrialisatie, value engineering en DfX, zoals produceerbaarheid en toeleveringsketen voor het product. Dit kan worden geïmplementeerd via vroege betrokkenheid van NTS-engineers van onze productielocaties, en hoogopgeleide en zeer ervaren productontwerpers.

INDUSTRIALISATIE, VALUE ENGINEERING EN DFX COMPETENTIES

Wat bieden wij?

NTS biedt prototyping- en productoplossingen die aan uw specifieke vereiste combinatie van criteria voor prestaties, marktintroductietijd en productkosten voldoen.

Prototyping- en productoplossingen van NTS zijn toegespitst op uw toepassingen en bedrijfsvoering. Wij maken dit mogelijk:

  • Het in evenwicht brengen van de vereiste specificaties, time-to-market, kosten en inzichten omtrent toekomstige volumeproductie tot een klantspecifieke oplossing en projectplan.
  • Directe betrokkenheid van NTS-ontwerpers bij de realisatie van verificatieprototypes om mogelijke productieproblemen zo vroeg mogelijk te detecteren en op te lossen
  • Directe betrokkenheid van NTS-ontwerpers van productielocaties in het geval van voorziene volumeproductie
  • Een gespecialiseerd en fast lane netwerk van 2de en 3de lijns leveranciers als dit nodig is omwille van een scherpe marktintroductietijd

Wat kunt u verwachten?

  • Gespecialiseerde en ervaren teams van prototyping- en realisatie-ontwerpers, die de specifieke aard van deze projecten aankunnen, zoals een korte time-to-market.
  • Een netwerk van 2de en 3de lijns leveranciers die NTS ondersteunen in deze specifieke bedrijfstak.
  • Directe toegang tot de NTS Development & Engineering capaciteit en productielocaties voor ondersteuning of participatie in prototyping- en tooling-projecten.
  • Gespecialiseerde prototyping- en cleanroom-faciliteiten in diverse NTS locaties, wereldwijd.

Meer weten over hoe onze expertise time to market helpt te verkorten?

Vraag het aan één van onze experts

Vraag stellen