Maatwerk Industriële Inkjet Printers en printer modules

NTS is gespecialiseerd in (co-)ontwikkeling, productie en assemblage

Bekijk ons track record

Korte time-to-market door slim hergebruik van bouwblokken  en 'fast lane' proto productie.

Lage total cost of ownership door hergebruik van bouwblokken, volumeproductie en de mogelijkheid wereldwijd te produceren

Verlaagde risico's door het NTS industrieel inkjetprocesvalidatieplatform

The JetFab: Ons industrieel inkjet printing platform voor R&D en (pre-)productie

In de high-tech markten van vandaag, versnelt de vraag naar nieuwe innovatieve producten, technologieën en materialen. Daardoor neemt de druk op R&D afdelingen steeds verder toe en moet de time to market van nieuwe producten en technologieën verkort worden. De drang naar nauwere samenwerking tussen R&D en (pre-)productie is essentieel om in de wereldwijde en concurrerende markten van vandaag te kunnen slagen. Daarom is de vraag naar een nieuw platform dat helpt bij het definiëren van procesparameters en systeemvereisten hoog.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft NTS een slim, flexibel en innovatief platform genaamd de JetFab ontwikkeld. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor R&D ontwikkeling en (pre-)productie. Een additionele substraat handler verzorgt 24/7 productie.

Toepassingen van de JetFab

NTS kan het platform customizen naar de wens en specificatie van de klant, die industriële printers wil vermarkten. Denk daarbij aan:

 • Flat Panel Displays (FPDs)
 • Fotovoltaïsche technologie
 • Printed electronics
 • (3D) Optics
 • Materiaalontwikkeling

Download ons Digital printing whitepaper "Applying cutting-edge technology at industrial scale"

In de afgelopen jaren heeft digitaal printen een vlucht genomen. Ontwikkelingen in inkt- en printtechnologie maken het mogelijk dat functioneel printen in bijna iedere markt kan worden toegepast. In dit whitepaper, delen onze functioneel printing experts hun visie op:

 • Ontwikkelingen in de digital printing markt;
 • Functioneel printen en het belang van uptime en yield;
 • Het JetFab platform als geavanceerde R&D en Pre-Productie tool voor inkjet toepassingen op industriële schaal;
 • Partnerships voor de ontwikkeling, productie en assemblage van printing oplossingen;
 • De toekomst van digitaal printen.

Vul het formulier in om het whitepaper te downloaden

Het JetProof testplatform: Printproductie nu voorspelbaar

NTS biedt met het JetProof platform een nieuwe aanpak om de brug te slaan tussen vroege haalbaarheidstesten en opschalen naar op industriële schaal inkjet integratie. Het doel: naadloze adaptatie van laboratorium proef tot functionele printproductie in een kortere tijd en met lagere kosten. Het JetProof platform wordt door NTS in het eigen printlab gebruikt en is beschikbaar als oplossing voor laboratoria en pre-productie omgevingen.

De kerneigenschappen van de JetProof:

 • Het JetFlow; ons ink supply systeem biedt flexibele en precisie processing van verschillende inkttypes; kern control software om beeld- en datastromen te processen en alle componenten aan te sturen.
 • Print strategie; JetProof ondersteund fixed array, scanning, single-pass, multi-pass; verticale, horizontale en onder een hoek printoriëntatie.
 • Keuze van printkop: aanpasbaar voor een brede keuze aan high-performance printkoppen, waardoor single-channel en multi-channel printing van n-color inkjet en fucntionele vloeistoffen mogelijk is.
 • Modulair design; Integratie van voor- en nabewerkingsmodules; veelzijdige media handling van flexibele of vaste media op x-stage, flatbad, transportband of als roll-to-roll.

Toepassingsgebieden van de JetProof:

 • Promotioneel printen (zoals verpakkingsmateriaal, karton, folie, display, banners)
 • Functioneel printen ( zoals coatings, medisch, optisch, electronica, geleidend)
 • Decoratief printen (zoals interieur, behang, glas, panelen, exterieur)
 • Structureel printen (zoals vormen, 2.5D/3D, componenten)

Download ons Digital printing whitepaper "Transition from analogue to digital printing"

In het grafisch printen domein, voedt de continu veranderende klantvraag de innovatie in digital printing over verschillende markten. Wanneer ontwikkelingen, soms plotseling, op een bepaald punt komen in een specifieke markt, zoeken OEMs en maakbedrijven vaak naar een antwoord. Er is een enorme kans voor visionaire bedrijven om significant impact te maken tijdens deze tijden van verandering. Nieuwe producten en personalisatie opties worden mogelijk tijdens dergelijke technologische shifts. In dit whitepaper, bediscussiëren onze grafisch print experts:

 • de transitie van analoog naar digitaal printen in de grafische markt;
 • het toenemende aantal toepassingen voor digitaal grafisch printen;
 • onze PrintStation module als oplossing voor de transitie van analoog naar digitaal printen;
 • een case study van de integratie van de Printstation module in een bestaande analoge printlijn.

Vul het formulier in om het whitepaper te downloaden

 

Ons industrieel printing track record

 

NTS heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van een breed scala aan industriële printers voor grafisch printen (banners, textiel, direct-to-shape, etc.), functioneel printen (etch resist, oogheelkundige lenzen, switchable 3D-scherm, etc.) en de 3D-productie/additive manufacturing (kunststoffen, metaal).

Ontdek ons track record

 

Onze printer building blocks

NTS beschikt over zelf ontwikkelde modulaire printer building blocks om time to market te kunnen verkorten en total cost of ownership te reduceren. Onze voornaamste printer building blocks zijn:

The JetClean: Onderhoud

Ieder printproces vereist reiniging van de printkop. Met de JetClean module gebeurt het reinigen automatisch zonder contact met de printkop, waardoor de levensduur van de printkop verlengd wordt. De geautomatiseerde JetClean poets- en spoelfuncties verkleinen de onderhoudsintervals en het aantal menselijke fouten, waardoor de printer langer en constanter kan functioneren.

The JetBar: Printkop uitlijning

The multifunctionele JetBar brengt industrieel printen op een volgend niveau qua constante kwaliteit. De JetBar vergroot de ovreall printkwaliteit en verkleint onderhoudstijd en kosten. Met de beschikbare klantspecifieke opties, is de JetBar een aanwinst voor alle industriële printers.

The JetFlow: Inkttoevoer

The JetFlow, een modulair en compact ink delivery module draagt zorg voor een hoge flowe rate voor hercirculerende printkoppen, zodat hoge printsneldheid bereikt kan worden. Ontworpen met gestandaardiseerde componenten, is de JetFlow een essentiële module voor alle hoge snelheid printingtoepassingen.

The PrintStation: Uitbreiding van uw printproces met digitaal printen.

The PrintStation is een modulaire en compacte digital printing module en kan naadloos worden geïntegreerd in bestaande analoge printing lines. Daarmee worden variabele data, gekleurde afbeeldingen of speciale effecten bereikt voor printen op hoge snelheid.

Onze overige NTS printer building blocks

Een kort overzicht van onze building blocks, die we bij NTS ontwikkeld hebben is hier te vinden. Door onze modulaire aanpak bieden we een kosteneffeciënte oplossing en korte time to markets.  

 

Wat biedt NTS op het gebied van digitaal printen?

 • Alles-onder-één-dak - Ontwikkeling, productie, assemblage en life cycle management van printers en modules
 • Uitgebreide (opto-) mechatronische technologieënkennis en -ervaring om hoge snelheid en hogeprecisieprinters te ontwikkelen.
 • Partnerships met bedrijven in printkoppen, inkt en procesontwikkeling.
 • Een procesvalidatieplatform op industriële schaal, dat het printproces vertaalt naar printer specificaties.

 

Waarom NTS als uw partner voor klantspecifieke inkjet systemen?

 • 25+ jaar ervaring in ontwikkeling, productie en onderhoud van moderne digitale printers en printer modules.
 • Printer building blocks portfolio voor korte time-to-market en lage total cost of ownership
 • Kruisbestuiving tussen semiconductor technologie en printing - Motion, System Dynamics & inspectiesystemen.
 • ‘Fast lane’ prototype productie voor time-to-test (concept, product of markt)
 • Wereldwijde productie en assemblage.
 • Klantspecifieke’ Business Models. 

Meer weten over hoe onze expertise time to market helpt te verkorten?

Vraag het aan één van onze experts

Vraag stellen