Klantspecifieke industriële digital printing oplossingen voor de semiconductor, analytical en health markt

 

 

Korte time-to-market door slim hergebruik van bouwblokken  en 'fast lane' proto productie.

Lage total cost of ownership door hergebruik van bouwblokken, volumeproductie en de mogelijkheid wereldwijd te produceren

Verlaagde risico's door het NTS industrieel inkjetprocesvalidatieplatform

NTS heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van een breed scala aan industriële printers voor functioneel printen (etch resist, oogheelkundige lenzen, switchable 3D-scherm, etc.) en de 3D-productie/additive manufacturing (kunststoffen, metaal). NTS focust strategisch op OEMs die kansen zien in het realiseren van digital printing-oplossingen voor de semiconductor, analytische of health markten, maar daarvoor niet voldoende kennis en ervaring in huis hebben, die optimaal kunnen profiteren van de diensten van NTS.

Klantcase: industrieel inkjet printing platform voor R&D en (pre-)productie

In de high-tech markten van vandaag, versnelt de vraag naar nieuwe innovatieve producten, technologieën en materialen. Daardoor neemt de druk op R&D afdelingen steeds verder toe en moet de time to market van nieuwe producten en technologieën verkort worden. De drang naar nauwere samenwerking tussen R&D en (pre-)productie is essentieel om in de wereldwijde en concurrerende markten van vandaag te kunnen slagen. Daarom ontstond de vraag naar een nieuw platform dat helpt bij het definiëren van procesparameters en systeemvereisten hoog.

Het systeem is speciaal ontwikkeld voor R&D ontwikkeling en (pre-)productie. Een additionele substraat handler verzorgt 24/7 productie.

Toepassingen

Toepassingsgebieden zijn onder andere Flat Panel Displays (FPDs), Fotovoltaïsche technologie, Printed electronics, (3D) Optics en Materiaalontwikkeling

 

 

Toegevoegde waarde creëren

"Wij willen maximaal waarde toevoegen om succes voor beide partijen te garanderen. Complementariteit en het aangaan van een relatie voor de lange termijn zijn dan belangrijke voorwaardes. NTS zoekt idealiter naar betrokkenheid bij het hele creatieproces, vanaf het eerste idee en de ontwikkeling, tot en met de component manufacturing, assemblage, onderhoud en service. Dat past bij ons bedrijf als een sterk verticaal geïntegreerde organisatie die alles onder één dak heeft. Daarnaast is het gewoonweg zo dat we het bij digital printing in de regel hebben over ‘first of a kind-oplossingen’. Het gaat om nieuwe producten die van een concept naar een betrouwbare technologie en implementatie moet worden gebracht in robuuste high speed en high throughput 24/7 productieprocessen. En dat vergt nu eenmaal een veelheid aan specifieke kennis en competenties, multidisciplinariteit en ervaring als system integrator."

Shahzad Khan, Strategic Business Developer Digital Printing bij NTS

 

Download ons Digital printing whitepaper "Applying cutting-edge technology at industrial scale"

In de afgelopen jaren heeft digitaal printen een vlucht genomen. Ontwikkelingen in inkt- en printtechnologie maken het mogelijk dat functioneel printen in bijna iedere markt kan worden toegepast. In dit whitepaper, delen onze functioneel printing experts hun visie op:

 • Ontwikkelingen in de digital printing markt;
 • Functioneel printen en het belang van uptime en yield;
 • Klantcase van een geavanceerde R&D en Pre-Productie tool voor inkjet toepassingen op industriële schaal;
 • Partnerships voor de ontwikkeling, productie en assemblage van printing oplossingen;
 • De toekomst van digitaal printen.

Vul het formulier in om het whitepaper te downloaden

Klantcase: Print testplatform - Printproductie nu voorspelbaar

We ontwikkelden een nieuwe aanpak om de brug te slaan tussen vroege haalbaarheidstesten en opschalen naar op industriële schaal inkjet integratie. Het doel: naadloze adaptatie van laboratorium proef tot functionele printproductie in een kortere tijd en met lagere kosten. Het systeem wordt gebruikt als oplossing voor laboratoria en pre-productie omgevingen.

De kerneigenschappen

 • Ink supply; flexibele en precisie processing van verschillende inkttypes; kern control software om beeld- en datastromen te processen en alle componenten aan te sturen.
 • Print strategie; fixed array, scanning, single-pass, multi-pass; verticale, horizontale en onder een hoek printoriëntatie.
 • Keuze van printkop: aanpasbaar voor een brede keuze aan high-performance printkoppen, waardoor single-channel en multi-channel printing van n-color inkjet en fucntionele vloeistoffen mogelijk is.
 • Modulair design; Integratie van voor- en nabewerkingsmodules; veelzijdige media handling van flexibele of vaste media op x-stage, flatbad, transportband of als roll-to-roll.

Toepassingsgebieden

 • Functioneel printen ( zoals coatings, medisch, optisch, electronica, geleidend)
 • Structureel printen (zoals vormen, 2.5D/3D, componenten)

 

Ons industrieel printing track record in semiconductor, analytical en health

 

NTS heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwikkelen, produceren en assembleren van digital printing oplossingen voor de semiconductor, analytische en health markt. We zijn sterk in functioneel printen (etch resist, oogheelkundige lenzen, switchable 3D-scherm, etc.) en de 3D-productie/additive manufacturing (kunststoffen, metaal).

Functioneel printing track record

3D Printing / Additive Manufacturing track record

 

Onze digital printing procesexpertise

NTS beschikt over speciale digital printing proceskennis om time to market te kunnen verkorten en total cost of ownership te reduceren. Onze kerncompetenties zijn:

Onderhoud

Ieder printproces vereist reiniging van de printkop. We hebben ervaring in het automatisch reinigen zonder contact met de printkop, waardoor de levensduur van de printkop verlengd wordt. Geautomatiseerde poets- en spoelfuncties verkleinen de onderhoudsintervals en het aantal menselijke fouten, waardoor de printer langer en constanter kan functioneren.

Printkop uitlijning

We brengen industrieel printen op een volgend niveau qua constante kwaliteit. We vergroten de overall printkwaliteit en verkleinen onderhoudstijd en kosten.

Inkttoevoer

We realiseren hoge flow rates voor hercirculerende printkoppen, zodat hoge printsneldheid bereikt kan worden.

 

Wat biedt NTS op het gebied van digitaal printen?

 • Alles-onder-één-dak - Ontwikkeling, productie, assemblage en life cycle management van printing oplossingen
 • Uitgebreide (opto-) mechatronische technologieënkennis en -ervaring om hoge snelheid en hogeprecisie printing technologie te ontwikkelen.
 • Partnerships met bedrijven in printkoppen, inkt en procesontwikkeling.
 • Een procesvalidatieplatform op industriële schaal, dat het printproces vertaalt naar printer specificaties.

 

Waarom NTS als uw partner voor klantspecifieke inkjet systemen?

 • 25+ jaar ervaring in ontwikkeling, productie en onderhoud van moderne digital printing technologie.
 • Track record voor korte time-to-market en lage total cost of ownership
 • ‘Fast lane’ prototype productie voor time-to-test (concept, product of markt)
 • Wereldwijde productie en assemblage.

Meer weten over hoe onze expertise time to market helpt te verkorten?

Vraag het aan één van onze experts

Vraag stellen