Hoognauwkeurige frames

 

NTS excelleert in de productie van complexe metalen, granieten of hybride frames en complexe verspaande componenten en modules voor 'high-mix, low-volume, high-complexity' markten zoals de semiconductor-, analytische en medische sector.

Voor het bouwen van zeer complexe mechatronische producten is - naast uitgebreide technologische kennis en ervaring - het selecteren van de juiste partners binnen de supply chain van groot belang. NTS gaat nog een stap verder. Wij willen voor veel van deze essentiële componenten niet afhankelijk zijn van externe leveranciers. Daarom produceren we ze zelf. Dit heeft grote voordelen tijdens productontwikkeling en systeemassemblage.

Download ons whitepaper "Frames and enclosures: Dealing with shorter technology lifecycles and increasing requirements"

Internationale OEMs en scale-up bedrijven in high-tech markten als semicon en de analytische markt, moeten omgaan met verschillende uitdagingen. Systeemvereisten, en daardoor complexiteit, nemen toe om hogere doorvoersnelheid en nauwkeurigheid te bereiken. Tegelijkertijd dicteert de markt kortere levenscycli en verhoogde druk op totale kosten.

In dit whitepaper, dat het resultaat is van ons uitgebreide track record in frames en enclosures voor de semicon, analytische- en medische markt, gaan onze experts in op:

  • de toegevoegde waarde van het selecteren van de juiste co-engineering en productiepartner
  • hun frames en enclosure ervaring
  • hoe onze processen, competenties en investeringen gericht zijn op het verminderen van time to market, kosten en risico's voor onze wereldwijde klanten.

Vul het formulier in en ontvang ons whitepaper

High Precision Graniet

High-precision frames en -geleidingssystemen zijn kritische onderdelen van high-tech precisie-apparatuur. Vaak wordt daarbij graniet gebruikt om de vereiste stabiliteit of vlakheid te realiseren. NTS ontwerpt en produceert deze granieten componenten tot een formaat van 7 x 2,5 meter. 

Door het combineren van onze competenties in het bewerken van staal en graniet maken we hybride-frametechnologie mogelijk. Het frezen van grote delen, verlijmen van verschillende componenten en assemblage met luchtlagers zijn daarbij unique selling points.

Download ons whitepaper "NTS & Graniet: Ontwerp, productie en assemblage van hoognauwkeurige machineframes"

NTS raakte in 2020 betrokken in een groots en specialistisch traject voor een belangrijke klant. Deze vroeg om een granieten meetopstelling waarop een heel langdurige meting kon worden verricht voor een enorm onderdeel dat wordt gebruikt in de halfgeleiderindustrie. In eerste instantie zou de meetopstelling uit een aantal granieten onderdelen bestaan, maar wat startte met een relatief kleine vraag groeide uit tot een immens project. In dit whitepaper delen Ronald van Mil (Managing Director NTS Botech), Nico Tan (Finite Element Specialist), Arie Brouwers (Quality & Production Engineer) en Ruud van den Heuvel (Programmeur/Werkvoorbereider) hun visie op:

 

  • Hoognauwkeurige machineframes en de stabiliteitsvoordelen van graniet;
  • De unieke aanpak voor één van de grootste projecten met graniet;
  • Het ontwerp en de dynamische berekeningen door onze Development & Engineering divisie;
  • het vervaardigen van een meetopstelling van 4x4x4 meter.

Vul het formulier in om het whitepaper te downloaden

Meer weten over hoe onze expertise time to market helpt te verkorten?

Vraag het aan één van onze experts

Vraag stellen