Software combineren met systeemarchitectuur en hardwareontwikkeling

 

High-techsystemen zijn de afgelopen decennia enorm complex geworden. OEM's, bijvoorbeeld in de halfgeleiderindustrie en de analytische en medische sector, bouwen machines die niet zelden op het randje van het fysiek mogelijke werken. Typische hardwaregeoriënteerde disciplines, zoals systeemarchitectuur, mechatronica en engineering en conditioning van mechanische en elektrische systemen en machines, worden nu ondersteund door software om de prestaties van machines al tijdens de ontwerpfase te maximaliseren. NTS ontwikkelt al enkele jaren software parallel aan hardware om optimale klantoplossingen te verkrijgen met de kortst mogelijke opleveringstijden.

Over de afgelopen 15 jaar heeft NTS een complete softwarestack voor de besturing van high-techsystemen ontwikkeld, die is beproefd en gefinetuned voor talloze toepassingen. Wij hebben deze ervaring gebruikt om een set softwarebouwstenen voor industriële toepassingen te ontwikkelen, die veelzijdig kunnen worden gecombineerd en hergebruikt. De bouwstenen bieden functies als embedded motion control, vision bibliotheken en allerlei meettoepassingen, uitgebreide systeemdiagnostiek, GUI's, en connectiviteit voor beheer en besturing van apparatuur op afstand. Bovendien verzamelt de software configureerbare bestanden van machinegegevens. Deze datasets worden gebruikt voor systeemtests bij de ontwikkeling, bouw en het testen van machines in de fabriek, en tijdens het gebruik bij de klant. Deze gegevensbestanden vormen een ideale basis voor Industrie 4.0-toepassingen, zoals voorspellend onderhoud en onderling verbonden productieketens.

 

"Agile team gedreven Software Engineering stelt ons bij NTS in staat om systeemontwerp, -ontwikkeling en -realisatie te versnellen en de steeds hogere performance en precisievereisten van high tech producten te behalen"

- Adelina Dehelean, Group Lead Software

Machine software voor high-tech systemen

Het ontwikkelen van een succesvol high-tech system vraagt in de eerste plaats om een solide mechanisch en elektronisch ontwerp. Je bent immers altijd gebonden aan de wetten van de fysica. Desalniettemin zorgt een goed machine control softwareontwerp er wel voor dat je de grenzen kan opzoeken van snelheid, functionaliteit, uptime en nauwkeurigheid.

Embedded software tooling en software building blocks

We hebben software tooling ontwikkeld, de zogenaamde NTS Machine Development Studio, om een virtuele softwarearchitectuur van building blocks te creëren. Vervolgens kunnen we met die tool de systeemconfiguratie te draaien, testen en analyseren om tot een optimaal embedded software design te komen. Hiermee zijn we in staat om bewezen technologie te hergebruiken.

Motion control software & maakbaarheid

Ons track record in andere ontwikkel- en maakdisciplines, zoals mechatronica, optica, fysica, materiaalkennis, dynamica, thermische effecten en elektronica, stellen ons in staat om de behoeften van de klant te vertalen in een samenhangend systeem- en softwarearchitectuur. Hierdoor creëren we maximale toegevoegde waarde voor onze klanten,. Onze motion control software benadering zorgt voor hoge ontwikkelsnelheid, daadwerkelijke prestaties, flexibiliteit en robuustheid van de module of het systeem. Daar hoort ook connectivity en preventive maintenance bij, in lijn met de industry 4.0 trends.

More over Motion control

Software & Hardware

We ontwikkelen software om het mechatronisch ontwerp van onze precisie equipment te complementeren. In de meeste gevallen is doorvoersnelheid essentieel, en daardoor de acceleratie, snelheid en precisie van bewegingen. Nauwkeurigheden zijn typisch op micrometer niveau. In het geval van metrologie apparatuur, zit de nauwkeurigheid in 6 vrijheidsgraden, sub-micron of zelfs nanometer niveau. Leer meer over onze mechatronische competenties:

MECHATRONICA

Wat bieden wij?

NTS biedt systeemoplossingen, bestaande uit hardware en software, die voldoen aan uw specifieke eisen op het gebied van marktintroductietijd, kosten en prestaties. Steeds meer aspecten van machineprestaties worden geoptimaliseerd met behulp van software.

De klantgerichte oplossingen van NTS zijn toegespitst op uw toepassingen en bedrijfsvoering. Wij maken dit mogelijk:

  • door de vereiste precisie, productiecapaciteit en andere parameters precies op elkaar af te stemmen door de wisselwerking tussen de hardware en software voor specifieke machinefuncties in evenwicht te brengen.
  • met een bibliotheek van softwarebouwstenen, waaronder interfaces voor software van andere aanbieders, voor kortere marktintroductietijden.
  • Onze software draait op standaard hardwareplatforms, voor een gemakkelijke integratie met software van andere aanbieders en de klant zelf.

Wat kunt u verwachten?

  • Softwareontwikkelaars en -ontwerpers in volledig geïntegreerde, multidisciplinaire ontwerpteams op afstand en op locatie.
  • De machinesoftware wordt met bestaande, herbruikbare bouwstenen parallel aan het hardwareontwerp opgebouwd, voor kortere marktintroductietijden bij lagere kosten.
  • Door het hergebruik van bestaande softwarebouwstenen met GUI-functionaliteit, diagnostische en tracingfuncties die al beschikbaar zijn in de prototypefase, hoeven er nauwelijks tijdelijke softwarescripts te worden geschreven voor test- en integratiewerkzaamheden.
  • Bij de uitvoering van projecten gebruiken we onze eigen, geavanceerde tool NTS Machine Development Studio. Hiermee kunnen de verschillende bouwstenen eenvoudig worden samengevoegd tot virtuele systemen die kunnen worden getest en geanalyseerd, nog voordat de hardware beschikbaar is. Zo bouwen we eerst het softwaregedeelte van digitale toepassingen waarmee we al vroeg tijdens de ontwikkeling samen met de klant toekomstige systeemconfiguraties kunnen beoordelen en potentiële knelpunten opsporen en elimineren.

Ontmoet onze software architecten Jurgen en Laurens

‘Onze klanten zetten voortdurend nieuwe stappen in technologische innovatie binnen nieuwe business modellen. Korte ontwikkeltijden, kostenefficiency en kwaliteit bepalen daarbij in belangrijke mate hun concurrentiekracht. Als machine control software-ontwikkelaars bij NTS dragen wij daar op diverse manieren aan bij, allereerst door ons vermogen om snel een conceptueel systeemontwerp neer te zetten binnen een geïntegreerde multidisciplinaire aanpak en dit vervolgens in een korte tijd te realiseren.'

Lees de blog

Meer weten over hoe onze expertise time to market helpt te verkorten?

Vraag het aan één van onze experts

Vraag stellen