NTS heeft de afgelopen 25 jaar veel kennis en knowhow opgedaan om precisiesystemen voor de hightechindustrie te kunnen ontwikkelen, assembleren en produceren. De systemen die we ontwikkelen en bouwen, worden bijvoorbeeld gebruikt in de semiconductor-, life sciences- en digital-printingindustrie, en betreffen voornamelijk handling-, transfer- en positioneringsprocessen, waarbij de (opto)mechatronische en mechanische kennis van NTS wordt toegepast.

Mechatronische systemen

Veel processen in de hightech vereisen nauwkeurige positionering tot in het nanometerbereik, bijvoorbeeld voor het inspecteren van 300mm semiconductor wafers of het controleren van een paar micron voor high-definition kleurenafdrukken op substraten van 4m2. NTS heeft zich gespecialiseerd in het specificeren, ontwerpen, bouwen en testen van de hiervoor benodigde mechatronische systemen. Als uw technologiepartner sluiten we daarbij naadloos aan op uw behoeften en eisen.

Zo hebben we een bewezen deskundigheid op het gebied van systeemarchitectuur, voorspelbaarheid en validatie van systeemdynamiek, ontwerp voor schone ruimtes en projectmanagement. Door het combineren van deze kwaliteiten realiseren we een gecontroleerd ontwerp- en productietraject van de specialistische mechatronische systemen die u nodig heeft voor het succesvol toepassen van uw processen.

Optel

Optische systemen

Optische technieken en principes spelen een steeds grotere rol binnen detectiesystementoepassingen, en -producten en hun toepassingen.

NTS heeft meer dan 30 jaar ervaring in optisch ontwerp, bijvoorbeeld op het gebied van gecompliceerde catadioptrische laser- en witlichtinterferometrie, lichtsystemen, spectroscopie en geavanceerde imaging en hieraan gerelateerde beeld- en signaalverwerking.

Onze klantspecifieke optische ontwerpen en producten worden toegepast in diverse markten, zoals die voor medische en industriële apparatuur en consumer electronics, en beslaan het spectrale bereik van EUV tot NIR. 

Tooling/One-offs

Het succesvol ontwerpen en produceren van tooling/One-off equipment vereist een naadloze integratie van de engineeringfuncties en het combineren van theoretische en praktische kennis in de werkplaats. NTS koestert deze onmisbare infrastructuur, waardoor we in een korte doorlooptijd complexe tooling en One-off equipment realiseren.

NTS heeft veel ervaring met het ontwerpen en produceren van transport-tooling voor kwetsbare optische en mechanische componenten en assemblages. Voor het vervoeren van deze producten gelden uitdagende eisen wat betreft trillingsisolatie en schokdemping. Voor sommige toepassingen moet de transport-tool ook een extreem schone mini-omgeving met stabiele druk en temperatuur behouden.

Transport Tooling

One Off Equipment

Value engineering

System design is het hart van iedere innovatie. Goede ideeën staan of vallen met een goed ontwerp. Maar ook value engineering is van groot belang. Maakbaarheid en kostenplanning door slimme (re-)engineering van mechatronische modules en deelsystemen. 

Kosten van materialen en fabricage stijgen door, zonder dat er sprake is van nieuwe belangrijke functionaliteiten aan het product. Dit drukt de winstgevendheid van een product gedurende zijn levenscyclus.

Onze aanpak van value engineering is specifiek afgestemd op high-tech ontwikkelomgevingen. NTS combineert een systematische, methodische aanpak met praktische kennis van productietechnieken, een grondige kennis van relevante leveranciers, en met de nodige soft skills om te werken in complexe, "multistakeholder" klantomgevingen. Daarnaast bezit NTS de technische vaardigheden en domeinkennis om de systeemspecificaties te beoordelen, en in overleg met de klant aan te passen.

In nauwe samenwerking met de klant analyseert NTS waar de specificaties kunnen worden versoepeld, welke leveranciers de beste prijs/kwaliteit leveren en wat de beste productietechnologieën zijn. Samen met de klant worden verbeter-ideeën gegenereerd, geanalyseerd en geselecteerd op basis van de Return on Investment. Op deze wijze heeft NTS een track record van projecten opgebouwd waarbij kostenreducties van 20-30% geen uitzondering zijn.