Cleanliness is een state of mind

 

Het succes van het ontwikkelen en vervaardigen van complexe modules en machines voor hightech-OEMs wordt bepaald door steeds strengere eisen ten aanzien van reinheid. NTS beschouwt contaminatiebeheersing daarom als een kerncompetentie. Het investeert fors in het genereren van relevante kennis en de benodigde apparatuur, en die toepassen in ontwikkelings- en productieprocessen voor klanten. Daarbij legt het de lat hoog, niet alleen met betrekking tot de huidige behoeften aan reinheid, maar ook die van de komende jaren. 

Toonaangevend in cleanliness

Bij NTS ambiëren we een toonaangevende positie in cleanliness en contaminatiebeheersing. Het delen van onze ervaring met onze klanten is essentieel voor succesvolle systeemontwikkeling en productie. Cleanliness is niet alleen cleanroom assembly, maar start bij conceptontwikkeling en processen. Dit leidt tot een optimale balans in cleanliness vereisten.

Contaminatiebeheersing voor processen met nanometer precisie

Werken op nanometer niveau, or bijvoorbeeld in een hoogspanningsveld onder vacuüm omstandigheden, betekent dat zelfs de kleinste vorm van contaminatie een productieproces kan verstoren of de levensduur van machines kan verkorten. Daarom zijn onze strategische partners bereid om hun R&D pad en cleanliness vereisten te delen, om zo het optimale resultaat te behalen.

Download onze case studie over cleanliness in semiconductor meetapparatuur

In deze case studie bekijken we een gabalanceerde ontwerpaanpak om contaminatie te beheersen in precisie semiconductor meetapparatuur. Onze experts bediscussiëren een machineontwerp aanpak met focus op design for cleanliness in atmosferische precisie cleanroom meetapparatuur. Vandaag de dag, zijn cleanliness vereisten steeds strenger voor zowel particle als outgassing contaminatie, waardoor het ontwerp steeds meer effort vraagt. Dit leidt tot hoge ontwikkelkosten voor dit type apparatuur. Bij NTS hebben we een methode gevonden om met deze vereisten om te gaan. Deze aanpak kan gebruikt worden voor een brede range aan systemen en verlaagt de ontwikkelkosten zonder comprimissen te doen aan de benodigde contaminatiebeheersing.

Fill in the form below and download our casestudy

Design for Cleanliness

NTS heeft cleanliness ervaring en kennis opgebouwd waar we gebruik van kunnen maken in een vroege designfase. Samen met onze klanten, definiëren we de specificaties van het systeem en de daaraan gerelateerde cleanliness vereisten. Door dit mee te nemen in de designfase van een succesvol high-tech systeem kunnen we cleanliness optimaliseringen doorvoeren en veelvoorkomende problemen voorkomen vanaf de start.

Cleanroom assemblage

Om een antwoord te bieden op de stijgende vraag naar cleanroom assemblage, hebben we onze high-end cleanroom capaciteit in Nederland vergroot. In Eindhoven hebben we onze cleanroom meer dan verdubbeld en in Hengelo is de cleanroomcapaciteit eind 2020 meer dan verdrievoudigd. Met nieuwe en uitgebreide cleanrooms in Hengelo, Eindhoven en Nijmegen en de inzet van AMC houtskool filters om moleculaire vervuiling te voorkomen, zijn we uitgerust met meerdere ISO 6 cleanrooms en zelfs schonere mini environments. To facilitate the increasing demand for cleanroom assembly, we have increased our highExtra capaciteit is ook beschikbaar op onze wereldwijde sites in China, Tsjechië en Singapore. Meerdere sites zijn ook uitgerust met high-tech cleaning straten. Met getrainde experts, dienen we onze klanten in de semiconductor en in toenemende mate de analytische en healthcare markten. In enkele van de projecten met onze topklanten, heeft deze aanpak geresulteerd in een 'niet te detecteren' aantal vervuilende deeltjes. 

Cleanroom faciliteiten

Natuurlijk gaat reinheid en contaminatiebeheersing ook over cleanroom faciliteiten. Daarom investeert NTS in cleanrooms. De afgelopen jaren hebben we onze ISO 6 cleanroom uitgebreid, ISO 8 faciliteiten naar ISO 7 geüpgraded en ook ISO 5 of minder omgevingen toegevoegd. Een van onze laatste toevoegingen is een 1600m2 cleanroom in Hengelo, verdeeld over twee verdiepingen.

Cleanliness is een way of working

Om contaminatie te voorkomen, is cleanliness voor ons een ‘way of working’. Procedures en regels kunnen niet alle risico’s voorkomen en daarom is bewustzijn van cleanliness creëren een belangrijke pijler in onze way of working. We organiseren speciale trainingen voor onze cleanliness experts met oog op het gebruik van cleanrooms, vacuüm technologie en Residual Gas Analyses (ook wel RGA of restgasanalyse genoemd).  

Download ons cleanliness whitepaper "Looking ahead to our customers’ future cleanliness requirements"

NTS heeft cleanliness tot kerncompetentie benoemd en gebruikt een holistische, systematische benadering om te blijven anticiperen op en handelen naar ontwikkelende marktvereisten. Dat, gecombineerd met onze unieke maakkenis, is wat NTS een sterke partner voor leidende OEM's in veeleisende markten maakt. In dit whitepaper, bespreekt ons Cleanliness Competence Team vier onderwerpen in de kern van cleanliness:

  • Drijfveren van cleanliness in Semicon, Analytical & life sciences
  • Cleanliness training, educatie and metrologie
  • Cleanliness en het maakproces
  • De toekomst van cleanliness

Vul het formulier in om het whitepaper te downloaden

Ontmoet ons Cleanliness Competence Team

NTS heeft een Cleanliness Competence Team (CCT) opgezet om de cleanliness competentie op te bouwen en te borgen en om design guidelines op te stellen. Hoewel contaminatie controle al een natuurlijk onderdeel in veel projecten was, is de opzet van het CCT de officiële erkenning van cleanliness als kerncompetentie. Daarmee is cleanliness ingebed in alle lagen van NTS.

Meer weten over hoe onze expertise time to market helpt te verkorten?

Vraag het aan één van onze experts

Vraag stellen