Corporate ICT Manager

Eindhoven

In je rol als Corporate ICT Manager ben je verantwoordelijk voor het algemene beheer van de ICT-organisatie. Een mix van technische, zakelijke en service-individuen die kunnen worden gecontracteerd of uitbesteed.

NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote hightech machinebouwers (OEM’s). Als eerstelijns systeemleverancier richten we ons op bedrijven in markten met een hoge productvariëteit, lage volumes en hoge complexiteit – bijvoorbeeld semiconductor, life sciences en digital printing – waar precisie en wendbaarheid van het allergrootste belang is. Gedurende de afgelopen jaren heeft NTS veel kennis en knowhow opgebouwd van deze handling en positioning systemen en modules. Die kennis passen we toe op de unieke producten van onze opdrachtgevers, zodat zij zich optimaal kunnen concentreren op hun kernprocessen en samen met ons in een kortere doorlooptijd hun machines kunnen leveren tegen lagere kosten.

NTS ICT

Ook binnen de NTS organisatie nemen de ontwikkelingen binnen de ICT-omgeving in hoog tempo toe. Denk hierbij aan: PLM/PDM, Productieautomatisering (Siemens-oplossingen), CRM, wensen op het gebied van dataontsluiting (BI), draadloos werken, papierloos werken, wensen om de C in de I van ICT te integreren, EDI-oplossingen en portals voor het contact met de buitenwereld (klanten en leveranciers). Uiteraard vervult ERP hierbij (nog steeds) een belangrijke schakel. Er is steeds meer vraag naar een stuk proces-automatisering. Daarnaast blijft uiteraard de ontwikkeling van de technische systemen (servers, netwerken, communicatiesystemen, etc.) ook in hoog tempo doorgaan. Een belangrijke ontwikkeling binnen NTS is de steeds groter wordende aandacht voor Security.

Taken en verantwoordelijkheden

In je rol als Corporate ICT Manager ben je verantwoordelijk voor het algemene beheer van de ICT-organisatie. Een mix van technische, zakelijke en service-individuen die kunnen worden gecontracteerd of uitbesteed. Je beheert de huidige IT-infrastructuur met betrekking tot de algehele beschikbaarheid, documentatie, het begrijpen van de huidige infrastructuur inclusief de gemaakte afspraken. Op basis van behoefte / forecast ontwikkel je plannen met in achtneming van de nieuwe technologieën en capaciteit behoefte. Uiteraard ga je op zoek naar mogelijkheden om kosten te verlagen en de huidige infrastructuur te vereenvoudigen. Je bent daarbij uitstekend in staat de ingrijpende gevolgen van infrastructuurveranderingen te doorgronden en waar nodig op te acteren.

Je beschikt over kennis aangaande nieuwe ontwikkelingen en bent in staat om dit te vertalen naar de mogelijkheden voor onze organisatie. Je bent uitstekend in staat de randvoorwaarden van infrastructuur te formuleren met in achtneming de organisatiecultuur binnen NTS. Je bent een visionair met de ervaring om een ICT-roadmap te kunnen maken voor de (nabije) toekomst. Daarbij beschik je over de skills en de wil om dit operationeel ook tot uitvoer te brengen. De plannen en doelstellingen dien je te vertalen naar concrete acties. Omgaan met diverse bedrijfsculturen en draagvlak creëren is voor jou hierbij vanzelfsprekend. Je geeft leiding aan een team van zelfstandige ICT-experts en bent bevoegd om veranderingen met betrekking tot de prioriteiten en personeel te maken. In de eerste instantie zal het overwicht liggen bij het security stuk wat dan in de loop der tijd zal gaan verschuiven naar het management gedeelte.

 • Je sterk ontwikkelde kennis van businessprocessen in combinatie met oordeelsvorming helpen je om als adviesorgaan te fungeren richting je stakeholders.
 • Je adviseert op alle niveaus binnen de organisatie, waaronder ook op directieniveau.
 • Je ervaring om businessprocessen te doorgronden gebruik je om samen met je team de (nieuwe) koers te varen.
 • Je erkent de complexiteit van communicatie en samenwerking in een dergelijk proces en beschouwd dit als zijnde kritisch om doelstellingen te realiseren.
 • Je stelt een securitybeleid op en draagt deze actief uit.
 • Met je ervaring binnen ICT Security ben je de vraagbaak op dit gebied. Je volgt nauwlettend de laatste ontwikkelingen en ook hierin adviseer je op alle niveaus binnen de organisatie.
Het profiel
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding ICT / bedrijfskunde met een universitair werk- en denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als operationeel ICT Security specialist.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het maken van roadmaps voor strategiebepaling.
 • Je hebt aantoonbare kennis aangaande het doorgronden van bedrijfsprocessen.
 • Je hebt een sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit en overtuiging skills.
 • Je bent benaderbaar en communicatief zeer sterk.
 • Je bent van nature een regisseur die het geheel kan overzien.
 • Je bent praktisch aangelegd die graag ook operationeel betrokken is.
 • Je bent een kartrekken die graag tussen de mensen staat (dus geen hiërarchisch leider).
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal vloeiend zowel in woord als geschrift.
Ons aanbod

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende klant- en projectenportefeuille. De organisatie biedt je de kans te werken in een inspirerende en zeer innovatieve omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt intern door te groeien tot een echte vakspecialist. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn, dragen wij uit in alles wat we bedenken en doen, en dit verwachten we ook van onze nieuwe collega. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu.

Interesse in deze uitdagende functie

Dus herken jij je in het profiel van; het managen van mensen, de expert in infrastructuur en businessprocessen, van financieel plannen, ICT Security specialist, die zowel strategisch als uitvoerend actief wil zijn? Neem dan direct contact op met Erik Janssen, Corporate Recruitment Officer via +31(0)6-41295249. Je sollicitatie voorzien van motivatie en Curriculum Vitae kun je uiteraard ook mailen naar: hrm@nts-group.nl. Meer informatie over NTS-Group vind je op www.nts-group.nl.

< zurück zur Liste