Senior Process Engineer

Eindhoven

Als Senior Process Engineer initieer, onderzoek, analyseer en adviseer je over mogelijkheden tot optimalisatie en efficiency verbetering van technisch inhoudelijke onderwerpen en proces-borging in het algemeen.

NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote hightech machinebouwers (OEM’s). Als eerstelijns systeemleverancier richten we ons op bedrijven in high mix, high complexity en low volume markten met een hoge productvariëteit, lage volumes en hoge complexiteit – bijvoorbeeld semiconductor, life sciences en digital printing – waar precisie en wendbaarheid van het allergrootste belang is. Gedurende de afgelopen jaren heeft NTS veel kennis en knowhow opgebouwd van deze handling en positioning systemen en modules. Die kennis passen we toe op de unieke producten van onze opdrachtgevers, zodat zij zich optimaal kunnen concentreren op hun kernprocessen en samen met ons in een kortere doorlooptijd hun machines kunnen leveren tegen lagere kosten.

NTS Mechatronics is gericht op de seriematige assemblage van mechatronische modules en systemen.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Als Senior Process Engineer initieer, onderzoek, analyseer en adviseer je over mogelijkheden tot optimalisatie en efficiency verbetering van technisch inhoudelijke onderwerpen en proces-borging in het algemeen.
 • Je draagt zorg voor de continue ontwikkeling van techniek en processen. Je adviseert, begeleidt, stimuleert en motiveert medewerkers in veranderingsprocessen.
 • De Senior Process Engineer analyseert en doorgrondt afwijkingen in het productieproces en zorgt voor een gestructureerde oplossing en borging.
 • Je wordt ingezet op complexe problemen tijdens NPI-projecten of reguliere producties, waarbij je vanuit procesmatig denken en oplossingsgericht werken de effectiviteit van de uiteindelijke oplossing en de weg er naartoe beheert.
Het profiel
 • Je beschikt over een TU/HBO diploma, richting mechatronica, procestechnologie of technische natuurkunde met sterke affiniteit voor mechatronische machinebouw.
 • Wij zijn op zoek naar een analytisch sterke probleemoplosser, met oog voor details in de uitvoering als ook een lange-termijn visie over te bereiken doelen.
 • Je bent in staat om vanuit je vakkennis en gestructureerde werkwijze richting te geven aan het oplossen van complexe technische problemen.
 • Je hebt diepgaande kennis en ervaring met procesborging, statistische analyse, problem-solving methodieken en lean of World Class Manufacturing principes. Een Lean Six-Sigma blackbelt certificering of soortgelijk is zeer wenselijk.
 • Ervaring in het trainen, coachen en begeleiden van medewerkers in de tools en methoden die continue verbeteren en World Class Manufacturing cultuur ondersteunen.
 • Kennis van cleanroom processen, restgas-analyse, vacuümtechnologie en het borgen van reinheidsniveaus in het gehele productieproces.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pre.
Ons aanbod

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Wij bieden een uitdagende functie waarin je heel breed werkzaam bent met mechatronische machinebouw.

Interesse in deze uitdagende functie

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb je de ambitie je competenties verder te ontwikkelen binnen een dynamisch bedrijf? Voor meer informatie over bovenstaande functie kun je contact opnemen met Erik Janssen, Corporate Recruitment Officer, via +31(0)6 41295249. Je sollicitatie voorzien van motivatie en Curriculum Vitae kun je uiteraard ook mailen naar: hrm@nts-group.nl. Meer informatie over NTS System Development en NTS vind je op www.nts-group.nl .

< zurück zur Liste