Electrical Lead Engineer

Eindhoven

In de rol van Electrical Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het complete elektrische concept van hoogwaardige mechatronische modules en systemen voor internationale machinebouwers (OEM’s) in de printing-, halfgeleider-, medische en optische industrie. Dit betreft zowel de componenten, de verbindingen als de bekabeling.

Taken en verantwoordelijkheden

In de rol van Electrical Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het complete elektrische concept van hoogwaardige mechatronische modules en systemen voor internationale machinebouwers (OEM’s) in de printing-, halfgeleider-, medische en optische industrie. Dit betreft zowel de componenten, de verbindingen als de bekabeling.

  • Daarbij schrijf je specificaties, ontwikkel je testplannen en test je het complete systeem. In de productie heb je een actieve begeleidende rol, om te zorgen dat het systeem compleet werkend opgeleverd wordt.
  • De Electrical Lead Engineer geeft functioneel leiding aan een klein team van Design Engineers, om zo te komen tot een kwalitatief hoogwaardig technisch ontwerp dat voldoet aan de gestelde specs binnen de gestelde tijd en budget. Het komt echter ook vaak voor dat je zelfstandig verantwoordelijk bent voor het complete elektrische ontwerp.
  • Je ondersteunt de Projectmanager bij het opstellen van het projectplan (middels workbreakdowns en urenschattingen) en je zorgt samen met de System Architect voor de onderbouwing van de technische haalbaarheid en het opstellen van de risicoanalyses.
Het profiel

Wij zijn op zoek naar communicatief vaardige, creatieve techniekliefhebbers met HBO/WO opleidingsniveau in de richting van de Electrical Engineering, gecombineerd met minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Electrical Engineer.

  • Daarbij heb je kennis van ontwikkelmethodieken, productietechnieken en discipline specifieke tools zoals E3 en/of Eplan, wat kennis van PLC (Siemens S7, Beckhoff en B&R) en machine veiligheid (ISO 60204/12100/13849).
  • Wij zoeken bij voorkeur mensen met enkele jaren ervaring in het succesvol coördineren van engineering teams, waarbij je goed weet hoe je een hoogopgeleid team moet begeleiden en motiveren.
  • Ervaring in de high tech branche is absoluut een pre.
  • Doordat je regelmatig met zowel klant als interne organisatie contact hebt, zijn mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands erg belangrijk.
Ons aanbod

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. De organisatie biedt je de kans te werken in een inspirerende en zeer innovatieve omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt intern door te groeien tot een echte vakspecialist. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn, dragen wij uit in alles wat we bedenken en doen, en dit verwachten we ook van onze nieuwe collega.

Interesse in deze uitdagende functie

Voor meer informatie over de bovenstaande functie kun je contact opnemen met Nico Meijerman, Groepsleider, via +31(0) 653417598. Je sollicitatie voorzien van motivatie en Curriculum Vitae kun je versturen naar hrm@nts-group.nl. Meer informatie over NTS Systems Development en de NTS-Group is te vinden op www.nts-group.nl.

< zurück zur Liste