Realisatie Project Manager

Wijchen / Eindhoven

Als Realisatie Project Manager ben je verantwoordelijk voor meer multidisciplinaire, complexe en grote mechatronische projecten vanaf acquisitie tot en met oplevering met betrekking tot geld, organisatie, kwaliteit, informatie, tijd en commercie (“GOKIT”).

NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote hightech machinebouwers (OEM’s). Als eerstelijns systeemleverancier richten we ons op bedrijven in high mix, high complexity en low volume markten met een hoge productvariëteit, lage volumes en hoge complexiteit – bijvoorbeeld semiconductor, life sciences en digital printing – waar precisie en wendbaarheid van het allergrootste belang is. Gedurende de afgelopen jaren heeft NTS veel kennis en knowhow opgebouwd van deze handling en positioning systemen en modules. Die kennis passen we toe op de unieke producten van onze opdrachtgevers, zodat zij zich optimaal kunnen concentreren op hun kernprocessen en samen met ons in een kortere doorlooptijd hun machines kunnen leveren tegen lagere kosten.

NTS Systems Development, gevestigd in Eindhoven, Wijchen en Nijmegen, is met ruim 190 medewerkers de ontwikkeldivisie van NTS gericht op de disciplines Mechanical Design, Electrical Hardware, Software, Electronics Design en Vision. Wij zijn in staat om op elk moment in het ontwikkelproces de totale verantwoordelijkheid voor productie en optimalisatie van de klant over te nemen en dit over te dragen aan de andere bedrijven binnen de NTS. Door de fasen 'prototype' en 'nul-series' voor haar rekening te nemen, heeft NTS Systems Development Wijchen een unieke positie in de keten van idee tot serieproductie.richt zich op zowel ontwikkeling als productie van fijnmechanische en kunststof componenten, elektrische bekabelingen en besturingskasten. Kwaliteit en snelheid zijn voor onze klanten zeer belangrijk en daarin schuilt onze kracht. Om een volledig one-stop-shop oplossing aan onze klanten te kunnen bieden, detacheren we ook mechanische, software- en electrical-hardware-engineers bij onze opdrachtgevers.

Ter uitbreiding van ons team in Wijchen / Eindhoven zijn wij op zoek naar een:

Realisatie Project Manager

Tasks and responsibilities

Als Realisatie Project Manager ben je verantwoordelijk voor meer multidisciplinaire, complexe en grote mechatronische projecten vanaf acquisitie tot en met oplevering met betrekking tot geld, organisatie, kwaliteit, informatie, tijd en commercie (“GOKIT”). Tevens draag je zorg voor het afstemmen van de benodigde resources met het bedrijfsbureau, teamleiders van de afdelingen verspaning en assemblage en Operations Manager. Je bewaakt de planning, uitgaven, verwachte kosten en organisatie van het project en stuurt zo nodig bij op deze verschillende aspecten. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor het opleveren van het project volgens de gemaakte afspraken, het initiëren van verbeteracties bij afwijkingen in de planning en de overdracht van het project naar de reguliere productie en/of de klant (inkoopmanagement). Binnen de kaders van het projectplan maak je zelfstandig beslissingen en zorg je ervoor dat problemen snel opgelost. Hierbij Borg je de functionaliteit en performance van het product door het hanteren van de juiste procedures en normen en door middel van validatie op grond van eisen en specificaties. Ook het logistieke proces vormt een belangrijke aandachtspunt. Je draagt hierbij zorg voor het inregelen van product logistiek en logistieke keten voor zover niet gedekt door bestaande processen. Je hebt nauw contact met onze Salesafdeling. Samen met de accountmanager voer je projectevaluaties uit, met de projectmanager van de klant en met het eigen projectteam (lesson’s learned). Je signaleert en initieert hierbij mogelijke verbeteringen en leidt verbeterprojecten. Je leiderschap skills zet je in op basis van het aansturen van multidisciplinaire projectteams door optimale inzet van kennis, kunde en competenties van medewerkers. Je stuurt en coacht de leden van het projectteam zodat een optimale bijdrage kan worden geleverd bij het realiseren van de doelstellingen en planning. Daarbij begeleid je nieuwe projectleiders/projectmanagers en maak je hen bekend met de NTS Way-of-Working.

Overige taken en verantwoordelijkheden:

 • Offertes voor uitbestedingen (laten) maken, inkooporders (laten) maken en deze chasseren.
 • Monitoren contacten met deze externe partijen.
 • Inleggen verkooporders in Navision en versturen orderbevestigingen.
 • Chasseren door anderen toegezegde documenten (tekeningen, 3D modellen), toegeleverde delen en overige informatie (bv definitief vastgestelde milestones).
 • Verwerken en communiceren van wijzigingen (incl. feedback van de consequenties qua kosten en levertijden naar engineers en/of klanten).
 • Compleet (laten) maken van leverdocumenten + transport regelen.
 • Zorgdragen (en monitoren) van het facturatieproces.
 • Effectieve communicatie, rapportage en beheer van product- en projectinformatie.
 • Het opzetten en onderhouden van interne procedures.
The profile

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een aanpakker met HBO+/WO denkniveau met ervaring als engineer en als projectleider (minimaal 3 jaar) met betrekking tot engineering, assemblage, planning en logistiek in een high tech werkomgeving. Je hebt affiniteit met de vakgebieden/disciplines die bij de projecten van belang zijn zoals ontwikkeling, engineering, productie en assemblage, planning en logistiek en finance. Je kunt een helikopterview inzetten om het overzicht te houden over de projecten en structuur aan te brengen. Je hebt kennis van financieel economische beginselen van bedrijfsvoering. Je bent bekend met risicomanagement en –monitoring. Je beschikt over softwarekennis ten behoeve van projectbeheersing en presentatie (MS project, ERP, Microsoft Office). Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift, in de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré. Je hebt aantoonbare ervaring met stakeholder management in omgevingen met verschillende interne en externe partijen en klanten.

Je competentiegebieden:

 • Ambitie en klantgedrevenheid
 • Initiatiefrijk
 • Vakmanschap
 • Betrokkenheid en vertrouwen
 • Samenwerken met plezier en trots
 • Drive
 • Klantbewustzijn
 • Kwaliteitsgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Leidinggeven
 • Plannen, organiseren en voortgangsbewaking
 • Probleemanalyse en oordeelsvorming
Our offer

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. De organisatie biedt je de kans te werken in een inspirerende en zeer innovatieve omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt intern door te groeien tot een echte vakspecialist. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn, dragen wij uit in alles wat we bedenken en doen, en dit verwachten we ook van onze nieuwe collega.

Interested in this challenging position

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb je de ambitie je competenties verder te ontwikkelen binnen een dynamisch bedrijf? Je sollicitatie voorzien van motivatie en Curriculum Vitae kun je mailen naar: Recruitment-DE@nts-group.nl.

< back to the list