Mechanical Lead Engineer

Eindhoven

NTS Systems Development, gevestigd in Eindhoven, Wijchen en Nijmegen, is met ruim 190 medewerkers de ontwikkeldivisie van NTS gericht op de disciplines Mechanical Design, Electrical Hardware, Software, Electronics Design en Vision. Wij zijn in staat om op elk moment in het ontwikkelproces de totale verantwoordelijkheid voor productie en optimalisatie van de klant over te nemen en dit over te dragen aan de andere bedrijven binnen de NTS. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Mechanical Lead Engineer.

Tasks and responsibilities
  • In de rol van Mechanical Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor de conceptuele ontwikkeling van hoogwaardige mechanische en mechatronische modules en systemen voor internationale machinebouwers (OEM’s) in de printing-, halfgeleider-, medische en optische industrie.
  • Daarbij geef je functioneel leiding aan een team van Design Engineers, om zo te komen tot een kwalitatief hoogwaardig technisch ontwerp dat voldoet aan de gestelde specs binnen de gestelde tijd en budget.
  • Als Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor het opzetten van het concept, het uitwerken van specificaties, het maken van complexe berekeningen en het opstellen van de testspecificaties.
  • Je ondersteunt de Projectmanager bij het opstellen van het projectplan en je zorgt samen met de System Architect voor de onderbouwing van de technische haalbaarheid en het opstellen van de risicoanalyses.
The profile
  • Wij zijn op zoek naar communicatief vaardige, creatieve techniekliefhebbers met HBO/WO opleidingsniveau in de richting van de Werktuigbouwkunde, Natuurkunde of soortgelijke achtergronden, gecombineerd met minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Design Engineer.
  • Liefst zoeken wij mensen met enkele jaren ervaring in het succesvol aansturen van engineering teams, waarbij je goed weet hoe je een hoogopgeleid team moet begeleiden en motiveren.
  • Daarbij heb je kennis van ontwikkelmethodieken, productietechnieken en discipline specifieke technologieën zoals CAD systemen en FEM berekeningen.
  • Kennis van fijnmechanica en constructieprincipes is een absolute pre.
  • Doordat je regelmatig met zowel klant als interne organisatie contact hebt, zijn communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands erg belangrijk.
Our offer

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. De organisatie biedt je de kans te werken in een inspirerende en zeer innovatieve omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt intern door te groeien tot een echte vakspecialist. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn, dragen wij uit in alles wat we bedenken en doen, en dit verwachten we ook van onze nieuwe collega.

Interested in this challenging position

Mail je CV met motivatie naar Recruitment-DE@nts-group.nl. Of bel Paul van Beurden, Senior Recruiter: +31 (0)6 83690634

< back to the list