Mechanical Design Engineer

Eindhoven

NTS Systems Development, gevestigd in Eindhoven, Wijchen en Nijmegen, is met ruim 190 medewerkers de ontwikkeldivisie van NTS gericht op de disciplines Mechanical Design, Electrical Hardware, Software, Electronics Design en Vision. Wij zijn in staat om op elk moment in het ontwikkelproces de totale verantwoordelijkheid voor productie en optimalisatie van de klant over te nemen en dit over te dragen aan de andere bedrijven binnen de NTS. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Mechanil Design Engineer

                                                                                                                                                                                  

Tasks and responsibilities
  • In de functie van Mechanical Design Engineer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hoogwaardige mechanische en mechatronische modules en systemen voor internationale machinebouwers (OEM’s) in de printing-, halfgeleider-, medische en optische industrie.
  • Belangrijk hierbij is het afleveren van een kwalitatief hoogwaardig technisch ontwerp dat voldoet aan de gestelde specs binnen de gestelde tijd en budget.
  • Vanuit je eigen discipline, mechanica, werk je als Mechanical Design Engineer de diverse concrete ontwerpen van subsystemen/componenten in multidisciplinair teamverband uit. Daarbij spelen de maakbaarheid, het kostenaspect en de gebruiksvriendelijkheid een belangrijke rol.
  • Het zorgen voor een juiste (digitale) opslag van informatie, een juist wijzigingsbeheer en versiebeheer (TPD) behoren eveneens tot jouw takenpakket. In deze veelzijdige functie rapporteer je rechtstreeks aan de betreffende Groepsleider.
The profile
  • Wij zijn op zoek naar leergierige, creatieve techniekliefhebbers met HBO/WO opleidingsniveau in de richting van de Werktuigbouwkunde, Natuurkunde of soortgelijke achtergronden, gecombineerd met 1-5 jaar relevante werkervaring als Mechanical Design Engineer.
  • Daarbij heb je kennis van ontwikkelmethodieken, productietechnieken en discipline specifieke technologieën zoals CAD systemen en FEM berekeningen.
  • Kennis van fijnmechanica en constructieprincipes is een absolute pre.
  • Doordat je regelmatig met zowel klant als interne organisatie contact hebt, zijn communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands erg belangrijk.
Our offer

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. De organisatie biedt je de kans te werken in een inspirerende en zeer innovatieve omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt intern door te groeien tot een echte vakspecialist. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn, dragen wij uit in alles wat we bedenken en doen, en dit verwachten we ook van onze nieuwe collega.

Interested in this challenging position

Mail je Cv met motivatie naar: Recruitment-DE@nts-group.nl ob bel Paul van Beurden, Corporate recruiter NTS: +31 (0)6 83690634

< back to the list