Manufacturing Engineer

Eindhoven

Als Manufacturing Engineer bouw je brede kennis op van de producten en maakprocessen in het portfolio zodat de functionaliteit, maakbaarheid, risico’s en toepassingen van het product en de processen inzichtelijk zijn.

Tasks and responsibilities

Als Manufacturing Engineer bouw je brede kennis op van de producten en maakprocessen in het portfolio zodat de functionaliteit, maakbaarheid, risico’s en toepassingen van het product en de processen inzichtelijk zijn.

  • Je bent inzetbaar in diverse situaties, waarbij je directe technisch inhoudelijke ondersteuning verleent aan het productiepersoneel. Je acteert hierin als de intermediair tussen monteurs, celleiders en production engineering.
  • De Manufacturing Engineer voert in samenspraak met de verantwoordelijk production engineer verbetering door op verschillende aspecten tijdens het hele assemblageproces, met als doel het realiseren van efficiency- en kwaliteitsverbeteringen.
  • Je verzamelt en beheert de productiedata met betrekking tot geselecteerde producties, zodat in samenspraak met de verantwoordelijke production engineer het beoogde verbetertraject kan worden gerealiseerd.
  • Daartoe werk je als Manufacturing Engineer intensief samen met zowel production engineers als NPI Engineers en collega’s uit de operationele afdelingen. Jij bent de verbindende factor als het aankomt op de technische realisatie van assemblageprocessen binnen NTS Mechatronics.
The profile

Je beschikt over een MBO diploma, richting werktuigbouwkunde of electrotechniek met sterke affiniteit met mechatronica en/of machinebouw.

  • Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte aanpakker, die zowel in de praktijk weet te acteren en samenwerken als in de theorie voldoende kan bijdragen aan de uitvoering van technische oplossingen.
  • Je beschikt over kennis van assemblage en maakprocessen en de daarbij behorende kwaliteitsborging, inclusief de toegepaste productiemiddelen en controle-/testapparatuur. Kennis van of ervaring met WorldClass Manufacturing principes / Lean Six Sigma is een pre.
  • Het hebben van goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden is zeer belangrijk, in zowel Nederlands en Engels. Duits is een pré.
  • Je werkt accuraat en kunt standpunten helder en overtuigend neerzetten.
  • Je bent bedreven in het toepassen van Microsoft Office. ERP-kennis (Navision) is een pré.
  • Indien je jezelf zou typeren als proactief, klantbewust en resultaatgericht, dan zijn wij wellicht wel op zoek naar jou!
Our offer

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Wij bieden een uitdagende functie waarin je heel breed werkzaam bent met mechatronische machinebouw.

Interested in this challenging position

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, naar NTS afdeling recruitment via e-mailadres recruitment-mech@nts-group.nl

< back to the list