Junior FEM Specialist

Eindhoven

In de rol van Junior FEM Specialist ondersteun je de System Architect en Lead Engineer bij de conceptuele ontwikkeling van hoogwaardige mechanische en mechatronische modules en systemen voor internationale machinebouwers (OEM’s) in de printing-, halfgeleider-, medische en optische industrie. Je biedt vanuit je specialisme op het gebied van Eindige Elementen Methode (op DE niveau) ondersteuning bij het opstellen van het projectplan, het maken van het conceptuele design (technische haalbaarheid en risicoanalyse), het maken van complexe berekeningen en het opstellen van de testspecificaties.

Tasks and responsibilities
  • In de rol van Jr. FEM Specialist ondersteun je de System Architect en Lead Engineer bij de conceptuele ontwikkeling van hoogwaardige mechanische en mechatronische modules en systemen voor internationale machinebouwers (OEM’s) in de printing-, halfgeleider-, medische en optische industrie.
  • Je biedt vanuit je specialisme op het gebied van Eindige Elementen Methode (op DE niveau) ondersteuning bij het opstellen van het projectplan, het maken van het conceptuele design (technische haalbaarheid en risicoanalyse), het maken van complexe berekeningen en het opstellen van de testspecificaties.
  • Daarbij ben je verantwoordelijk voor het binnen een gestelde tijd en budget afleveren van een passen en kwalitatief technisch ontwerp en/of offerte dat aan de gevraagde specs voldoet.
The profile
  • Wij zijn op zoek naar technisch specialisten op het gebied van FEM met HBO/WO opleidingsniveau in de richting van de Werktuigbouwkunde, Natuurkunde of soortgelijke achtergronden, gecombineerd met relevante werkervaring als FEM Specialist.
  • Daarbij beschik je over theoretische kennis van Eindige Elementen Methode op DE niveau, waarbij kennis en ervaring op mechanisch constructief gebied zeker een pre is.
  • Daarnaast ben je in staat om te werken met actuele productietechnieken en technologieën, heb je kennis en ervaring met diverse meet- en testmiddelen en heb je kennis van de diverse realisatierichtingen en maakbaarheidsaspecten.
Our offer

NTS is een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidende positie in de markt en een aansprekende projectenportefeuille. De organisatie biedt je de kans te werken in een inspirerende en zeer innovatieve omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt intern door te groeien tot een echte vakspecialist. Trainingen, opleidingen en interne doorgroei worden gestimuleerd en er wordt actief meegedacht in de ontwikkeling van je competenties. NTS wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn, dragen wij uit in alles wat we bedenken en doen, en dit verwachten we ook van onze nieuwe collega.

Interested in this challenging position

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb je de ambitie je competenties verder te ontwikkelen binnen een dynamisch bedrijf? Stuur dan je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, naar NTS Development & Engineering t.a.v. afdeling HR via e-mailadres Recruitment-DE@nts-group.nl.

Meer informatie over NTS Systems Development en de NTS-Group is te vinden op www.nts-group.nl.

< back to the list